Tien BN'ers eisen BelgiŽ op in nieuw spelprogramma

dinsdag 8 november 2022
Foto: © PowNed 2022

In het avontuurlijke spelprogramma 'De Invasie van BelgiŽ' beginnen tien Bekende Nederlanders aan een welhaast onmogelijke uitdaging: BelgiŽ binnenvallen en het land inlijven bij Nederland.

In opdracht van een mysterieuze opdrachtgever, ‘De Kolonel’, vallen tien Bekende Nederlanders België binnen met maar één doel: De Nederlandse vlag hijsen en het land claimen. Een groep Bekende Vlamingen is daar niet blij mee en probeert dit te voorkomen door alle Vlamingen te mobiliseren en zo de Nederlanders op te pakken. Een probleem voor de Nederlanders is dat ze nog geen vlag hebben. Die moeten ze verdienen door zware opdrachten uit te voeren, waarbij de Belgen op de kast worden gejaagd.


De groep Nederlanders bestaat uit vijf duo’s: Olcay en Dolshe Gulsen, Anouk Hoogendijk en Gers Pardoel, Tim Senders en Jasper Demollin, Tess Milne en Simon Zijlemans, Geza Weisz en Rapper Dio. Aan de Belgische kant zet tv- en radiopresentator Peter van de Veire voor de verdediging vijf Bekende Vlamingen in: Kat Kerkhofs, Sieg de Doncker, Slongs Dievanongs, William Boeva en Ian Thomas. Zij vormen de ‘fixers’, die de Vlaamse bevolking via radio, televisie en social media oproepen om als spion mee te doen.

De Nederlanders hebben bijna niks bij zich en zijn voor onderdak en vervoer afhankelijk van de Belgen – dezelfde mensen die potentieel naar hen op zoek zijn. Hoe groot is het improvisatie- en overlevingsvermogen van onze Nederlanders? Wie kunnen ze vertrouwen en wie niet? Wie wint met een vlotte babbel en wie wint met een pokerface?

'De Invasie van België' wordt geproduceerd door SimpelZodiak. Eindredactie: Jan-Pieter Stafleu en Anton Jongstra. Het programma bestaat uit 8 afleveringen en is vanaf maandag 21 november om 20.25 uur te zien op NPO 3.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Het Blok' (Net5)

De lijsten met achterstallig werk houdt de gemoederen van de blokbewoners behoorlijk bezig. Ze kunnen het ook niet laten om stiekem te gluren bij de buren, in de stille hoop dat die nog erger zijn. De uitdaging van deze week vergt precisie van het hoogste niveau en iedere millimeter kan het verschil maken tussen succes en totale mislukking.

'Het Blok', om 20.25 uur op NET5.

Dossiers