'Timmyland': vrolijke jeugdserie over democratie en dictatuur

zaterdag 12 november 2022

Tim den Besten heeft een droom: hij wil een eigen land beginnen. In Timmyland kun je gratis snacken, draagt iedereen coole kleding en zijn speciale honden-aaicentra.

Tim is er de grote leider. Naast eigen wetten, een vlag en een munt krijgt Timmyland ook een eigen volkslied, gezongen door zangeres Froukje. Voor het 'Timmyland Journaal' kruipt niemand minder dan Eva Jinek nóg een keer achter de nieuwsdesk.


In de VPRO jeugdserie 'Timmyland' gaat Tim den Besten op onderzoek uit. Een baggerbedrijf weet hem te vertellen hoe hij een nieuw Waddeneiland kan opspuiten. Timmyland moet natuurlijk ook eigen wetten, een eigen vlag en een eigen munt krijgen. Tim praat met koning Willem-Alexander, premier Mark Rutte, een legergeneraal en een rechter over leiding geven. Het volkslied wordt gezongen door niemand minder dan zangeres Froukje. In fictiescenes zie je het land van je dromen steeds meer vorm krijgen en ondertussen ontdekt Tim de waarden van een dictatuur en een democratie.

Tim den Besten: 'In 'Timmyland' start ik mijn eigen land en heers zoals een kind dat zou doen: ik ben hier de enige baas en ik bepaal! Maar of dat nou zo'n goed idee is?'

Aflevering 1: Koning Willem-Alexander
Lijkt het jou ook zo lekker om de baas te zijn? Presentator Tim den Besten ziet het helemaal voor zich in zijn eigen land, Timmyland. Wie wil er nou niet in een land wonen waar je de hele dag honden kunt aaien, elke inwoner gratis de Timmysnack krijgt en waar mensen altijd vrolijk gekleed gaan? Tim gaat onderzoeken hoe je de baas wordt en bezoekt daarvoor zelfs koning Willem-Alexander.

'Timmyland', vanaf 13 november elke zondag om 19.20 uur bij de VPRO op NPO Zapp.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'2Doc: Eddy's Oorlog' (BNNVARA)

Vier seizoenen lang reist Eddy van Wessel langs de Oekraďense frontlinies. Nu hij zich als Nederlands meest bekroonde oorlogsfotograaf al drie decennia op de frontlijn bevindt, wil hij nog altijd de ultieme foto maken, het beeld dat het hele conflict samenvat en dat alle worstelingen, trauma’s en tegenslagen die hij heeft moeten doorstaan de moeite waard maakt.

'2Doc: Eddy's oorlog', om 22.20 uur bij BNNVARA op NPO 2.

Dossiers