Uitzendingen 'EO Metterdaad' in teken van noodhulp aardbevingen

donderdag 9 februari 2023

De gevolgen van de aardbevingen in Syrië en Turkije vragen om onmiddellijke actie van hulporganisaties. Verschillende partners van 'EO Metterdaad' zijn al jaren werkzaam in het noorden van Syrië.

Daardoor kunnen zij direct noodhulp verlenen zoals het uitdelen van warme kleding, dekens en voedsel en het verlenen van medische hulp.


Zaterdag 11 februari staat 'EO Metterdaad' stil bij de noodhulp die geboden wordt na de aardbevingen. 'EO Metterdaad' haalt geld op voor haar partnerorganisaties die werken in Syrië. Vanwege de oorlog waren veel gebouwen al beschadigd. Mensen worden opgevangen in gebouwen zonder ramen, in de vrieskou. Syrische christenen in Nederland maken zich grote zorgen. Presentator Arjan Lock zoekt hen op in de Syrisch-orthodoxe kerk in Amsterdam. Ook belt hij met hulpverleners en mensen in het rampgebied.

Zaterdag 18 februari wordt Nederland zingt voor Syrië uitgezonden. Een speciale uitzending van 'EO Metterdaad' in samenwerking met Nederland Zingt, waarin wordt stilgestaan bij de vreselijke ramp. Presentatoren Arjan Lock en Mirjam Bouwman spreken met betrokkenen. De gesprekken worden omlijst met passende liederen.

SamenwerkingspartnersBij grote rampen en crises komt het Christelijk Noodhulpcluster snel in actie met een noodhulpcampagne in Nederland. Dorcas, 'EO Metterdaad', Red een Kind, Tearfund, Woord en Daad en ZOA vormen in deze noodhulpactie samen het Christelijk Noodhulpcluster. Ook ter plaatse werken de organisaties samen, zodat zij gezamenlijk snel en effectief noodhulp kunnen verlenen. Naast deze organisaties werkt 'EO Metterdaad' in Syrië ook samen met Medair.'EO Metterdaad' wordt uitgezonden op zaterdag 11 februari om 18.10 uur bij de EO op NPO 2.

'EO Metterdaad' wordt uitgezonden op zaterdag 11 februari om 18.10 uur op NPO 2.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Even Tot Hier' (BNNVARA)

Niels van der Laan en Jeroen Woe proberen in één week een muzikale voorstelling over die week te maken. Met de muzikale gast, het liedje van één minuut, scherpe grappen en rake observaties.

'Even Tot Hier', om 21.25 uur op NPO 1.

Dossiers