Ultiem survivaldilemma 'No Way Back' met Jan Versteegh en Ray Klaassens

zaterdag 6 januari 2024
Foto: SBS6/Talpa Network - © by.marj 2023

Stoppen of doorgaan? Dat is de vraag die centraal staat in het nieuwe realityprogramma 'No Way Back', waarin zestien avonturiers worden getest op mentale veerkracht, strategie en uithoudingsvermogen.

De bekende ex-commando Ray Klaassens begeleidt ze op een tocht door de ruige wildernis van Noorwegen. Terwijl de tocht steeds zwaarder wordt, komen ze voor de spannendste uitdagingen te staan: van abseilen van een zestig meter hoge brug en het oversteken van een klif met een touwbrug tot een nat pak halen in een ijskoude rivier. Ze worden gedurende de tocht vier keer geconfronteerd met het ultieme dilemma: blijven ze achter in een van de survivalkampen? Of gaan ze door richting finish? Er staat maar liefst 100.000 euro op het spel, en één ding staat vast: zodra er een keuze is gemaakt, is er geen weg terug!


Op de route van 'No Way Back' liggen vier survivalkampen. Hier krijgen de kandidaten de keuze om er te blijven of de tocht te vervolgen. Offert niemand zich vrijwillig op om achter te blijven? Dan wordt er gestemd. In totaal is er dus 100.000 euro te verdienen. Er zijn twee manieren om geld te winnen: achterblijven in één van de vier kampen, of de finish halen. Hoeveel een kamp waard is, wordt pas onthuld als de avonturiers er aankomen. Wat ze wél al weten, is dat de finish het meeste waard is: 50.000 euro. Wie dus de finish weet te halen, is de absolute winnaar. Maar: als niemand de finish haalt, dan wordt de 50.000 euro verdeeld onder de overgebleven avonturiers in de kampen – als die tenminste niet alsnog hebben opgegeven. Hoeveel iedereen wint, blijft dus spannend tot op de laatste dag. Wie neemt het lot in eigen handen en wie blijft achter en hoopt dat anderen falen?

Ray Klaassens daagt de avonturiers niet alleen uit op fysiek, maar ook op mentaal vlak. 'In 'No Way Back' laten we zien dat wat onhaalbaar lijkt, niet onhaalbaar is. We denken vaak dat we fysiek het maximale van ons kunnen hebben bereikt - en besluiten dan om op te geven. Dat is juist een gevolg van onze mentale conditie. Door inzicht te verschaffen in deze struggle en aan te sturen op wilskracht, proberen we de avonturiers in de race te houden. Op een kamp of tot aan de finish. Een enorme uitdaging… voor hen én voor ons.'

'No Way Back' is puur overleven, keiharde reality en een adembenemende reis voor de kandidaten en de kijker. Alles draait om dat ene dilemma: blijf ik... of ga ik door?

'No Way Back' is een format dat door Signal.Stream is ontwikkeld in samenwerking met Talpa Studios en wordt geproduceerd door Signal.Stream.

'No Way Back', vanaf zondag 7 januari wekelijks om 20.30 uur op SBS6.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo SBS6 logo

Marjolein woont in een villa met zwembad op het Spaanse eiland Ibiza. Ze is trainer, spreker en auteur. Ze leert mensen door optimaal gebruik van hun bewustzijn 'hun mooiste leven te leven'. Het ontbreekt Marjolein aan niets, maar ze kent ook de andere kant van de medaille. In 2011 vluchtte ze van haar ex-man, die haar fysiek en mentaal mishandelde. Marjolein belandde met haar kinderen op straat, maar wist zich terug te vechten en uiteindelijk vier succesvolle bedrijven op te richten. Alleenstaande moeder Monique Molenberg heeft het iets minder goed voor elkaar. Ze werkte elf jaar in de zorg, maar nadat ze werd mishandeld door haar ex-partner, raakte ze haar baan kwijt en belandde ze in de schulden. Nu, vijf jaar later, zijn de schulden bijna afgelost, maar het gezin moet wekelijks zien rond te komen van vijftig euro per week en is aangewezen op een 'voedselkast'.

'Steenrijk, Straatarm', om 20.30 uur op SBS6.

Dossiers