Uniek, aangrijpend verhaal over criminaliteit en familiebanden in docuserie 'Mijn Vader De Hasjkoning'

donderdag 15 december 2022

'Mijn vader de hasjkoning' is een documentaireserie over Jan 'de Pinda' Falize, die in de jaren tachtig en negentig gouden bergen verdiende met de handel in hasj.

Vanuit volksbuurt Genooi in Venlo organiseerde Jan samen met zijn kompanen de drugstransporten uit Marokko. Zoon Will was de gedoodverfde troonopvolger binnen dit ‘familiebedrijf’. Zijn vader wilde dat hij meedogenloos was. Will moest altijd sterk zijn, en mocht vooral niet huilen. De speciaal hierover ontwikkelde documentaireserie is op 22 december te zien bij RTL Z en vanaf 23 december bij Videoland.


Will wilde liever een ander pad bewandelen. Hij verkoos het kunstenaarschap – muziek, fotografie, gevoelsleven – boven een toppositie in de onderwereld. Vader Jan heeft dit nooit begrepen, ondanks Wills successen, en daar heeft Will altijd mee geworsteld. Aan de hand van oude familiebeelden, interviews met zijn vaders kompanen en een reis naar Spanje gaat Will, samen met regisseur Ruud Lenssen, op zoek naar verlossing. Kan Will de angst om door zijn vader afgewezen te worden, loslaten? Heeft vader Jan ook een zachte, kwetsbare kant? Kunnen vader en zoon elkaars lotsbestemmingen en levenskeuzen omarmen?

'Mijn vader de hasjkoning' is een tweedelige Videoland-documentaire van Ruud Lenssen (Wei) en Will Falize, geproduceerd door Julius Ponten.

'Mijn Vader De Hasjkoning' is op 22 december te zien bij RTL Z en vanaf 23 december in zijn geheel bij Videoland.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo RTL logo

Milo is een slaaf die droomt van zijn vrijheid en een huwelijk met de mooie Cassia, de dochter van zijn meester. Hij weet echter niet dat hij verkocht zal worden aan een nieuwe eigenaar in Napels. Wanneer de nabijgelegen vulkaan Vesuvius dreigt uit te barsten beseft Milo dat dit misschien wel de laatste keer is dat hij zijn geliefde zal zien en hij doet er dan ook alles aan om haar te redden.

'Pompeii', film uit 2014 met oa. Kit Harington, om 20.30 uur op RTL 7.

Dossiers