Usain Bolt te gast in nieuw seizoen 'College Tour' bij KRO-NCRV

donderdag 8 september 2022
Foto: KRO-NCRV - © Roy Borghouts 2021

Niemand liep ooit sneller dan de Jamaicaanse sprintlegende Usain Bolt. Op drie opeenvolgende Olympische Spelen won hij een gouden medaille. Na een indrukwekkende sportcarrière zet hij zich nu in voor kansarme jongeren wereldwijd.

KRO-NCRV maakt met de lightning Bolt de eerste naam van het nieuwe seizoen van 'College Tour' bekend. Op zondag 16 oktober start de zesdelige serie met presentator Twan Huys bij KRO-NCRV op NPO 2. Studenten die een vraag willen stellen aan Usain Bolt kunnen zich vanaf nu aanmelden via de website van KRO-NCRV.


Redder van de atletiek
Usain Bolt houdt het wereldrecord vast op de 100 en 200 meter en de 4 x 100 meter estafette voor zijn thuisland Jamaica. Met zijn lengte van twee meter is hij een indrukwekkende verschijning. Zijn unieke pose, waarin hij met zijn armen een pijl afschiet richting de hemel, is Bolt’s handelsmerk. Vele anderen, van Barack Obama tot Harry, hertog van Sussex, lieten zich in dezelfde houding fotograferen. Daarnaast staat Usain Bolt bekend als de redder van de atletiek. Als Bolt op het toneel verschijnt, stromen de sportstadions weer vol. Na een hele korte voetbalcarrière gaat Bolt in 2017 met sportpensioen. Hij richt zich nu onder andere op zijn eigen stichting, die kansarme jongeren een rijkere toekomst biedt. 

Opname Usain Bolt: woensdag 21 september om 12.30 uur bij Sportcentrum Ookmeer in Amsterdam.

'College Tour', vanaf 16 oktober om 20.30 uur bij KRO-NCRV op NPO 2.

DOSSIER: Kandidaten/publiek Gezocht NL

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers