Vanaf zondag zie je het nieuwe MAX-programma 'ARIA'

zaterdag 9 oktober 2021
Foto: Omroep MAX - © Ronald Reinders 2021

Het zijn ervaren amateurs, conservatoriumstudenten en afgestudeerden die al vele jaren aan hun stem gewerkt hebben en een hoog niveau hebben bereikt. De tien operazangers Elenora, Hugo, Isabel, Maayan, Michiel, Ami, Amy, Helene, Laura en Sam zijn klaar om het grote publiek omver te blazen en met elkaar de strijd aan te gaan in het nieuwe MAX-programma 'ARIA'.

In de eerste twee afleveringen maken we kennis met steeds vijf van hen. Begeleid door het Nationaal Jeugdorkest onder leiding van Leonard Evers zingen zij ieder één bekende aria die beoordeeld wordt door de vakjury én de mysterieuze secret judge.


Aflevering 1 - zondag 10 oktober
Deze week maken we kennis met Elenora, Hugo, Isabel, Maayan en Michiel. Isabel zingt een van de beroemdste aria’s die Puccini ooit schreef en Hugo waagt zich aan het prachtige en zeer bekende La donna è mobile. Countertenor Maayan zingt een vrouwenrol uit de opera Rinaldo, en de ontroerende aria van Michiel komt uit Tosca. Elenora brengt een heerlijke onbezorgde wals uit Roméo et Juliette ten gehore.

Aflevering 2 - zondag 17 oktober
Deze week maken we kennis met Ami, Amy, Helene, Laura en Sam. Amy kruipt in de rol van de prachtige en vrijgevochten Carmen en Sam zingt een aria uit Mozarts’ beroemde komische opera Le Nozze di Figaro. Sopraan Helene smeekt in haar rol van Norma in haar aria de Maangodin om vrede, Laura brengt een uitbundige aria vol levenslust uit La Bohème en Ami waagt zich aan een van de bekendste en moeilijkste aria’s die er zijn, waarin ze de op één na hoogste noot ooit geschreven voor opera zal moeten zingen.

Na de eerste twee afleveringen keren de acht overgebleven kandidaten terug in aflevering drie en vier waar vervolgens ook weer een kandidaat afvalt. Voor de kandidaten is deelname aan 'ARIA' een moedige stap. De emotionele en vaak technisch uitdagende muziek vergt veel discipline en uithoudingsvermogen. 'ARIA' is meer dan een talentenjacht.

In het NPO Radio 4-programma 'Maatwerk' wordt elke maandag tussen 14.00 en 16.00 uur met de afvaller teruggekeken op het grote 'ARIA'-avontuur. Hoe was het voor de operazangers om mee te doen en wat hebben ze geleerd?

Webserie 'ARIA Aangekleed'
In de online serie 'ARIA Aangekleed' volgen we art director Maarten Spruyt achter de schermen. Maarten is verantwoordelijk voor de styling van de kandidaten. Hoe kiest hij het perfecte kostuum bij een rol en aria, en welke keuzes worden er gemaakt op het gebied van haar en make-up? De achtdelige online serie is te zien op MAXVandaag.nl/ARIA.

Over 'ARIA'
'ARIA' is een achtdelige serie gepresenteerd door Dionne Stax waarin tien talentvolle operazangers wekelijks een bekende aria zingen die wordt beoordeeld door de vakkundige jury bestaande uit Tania Kross, Rosemary Joshua en Henk Poort. Na acht weken is de ontknoping: wie wordt het grootste nieuwe operatalent van Nederland? De winnaar krijgt een studiebeurs aan de Nationale Opera.

'ARIA', vanaf zondag 10 oktober rond 20.30 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers