Veronica presenteert hartje zomer ijskoude afglijrace 'Bergafwaarts'

woensdag 24 mei 2023
Foto: Veronica - © Bombilate Media 2023

Deze zomer, als normaal gesproken de spreekwoordelijke mussen van het dak vallen, zorgt Veronica voor verfrissing met afkoeltelevisie.

Onderzoek heeft immers uitgewezen dat wanneer je lang genoeg naar mensen kijkt die het ijskoud hebben, je zelf óók verfrissing ervaart. En dus zie je in de nieuwe gameshow 'Bergafwaarts' dertien kandidaten, slim, zelfverzekerd en een beetje gek, zich - soms zelfs letterlijk! - vol overgave en schaars gekleed van een besneeuwde berg afstorten. Zij hebben (sneeuw)ballen! In een ijskoude afglijrace vol winterse capriolen strijden zij voor de winst en daarmee de eretitel ‘De Coolste Persoon van deze Zomer’. 'Bergafwaarts 'wordt gepresenteerd door het frisse duo Jay-Jay Boske en Moïse Trustfull.


'Bergafwaarts' start met dertien waaghalzen die elkaar nooit eerder gezien hebben. Na de openingsgame, waarin zij als jonge honden naar beneden sleeën, is het direct game over voor één van de kandidaten. De wedstrijd wordt voortgezet door twaalf kandidaten die nu zes duo’s vormen. De samenstelling hiervan bepalen zij zelf. Aan de hand van een cryptische hint – of op basis van het aloude vriendjespolitiekprincipe – kiezen zij namelijk iedere game een partner in crime. Twee keer op rij dezelfde partner kiezen, is geen optie. Saillant detail: de twee duo’s die het minst presteren zullen het later tégen elkaar moeten opnemen in 'De IJsstrijd'. Wie gaat er niet meer bergaf- maar huiswaarts? Slechts vier thrill seekers spelen uiteindelijk de finale.

Wat de kandidaten - naast onderkoelingsverschijnselen - in 'Bergafwaarts' zoal voor de kiezen krijgen? In je zwemkleding op ski’s keihard bergafwaarts om vervolgens over een grote ijswaterbak te skiën; zij gaan het doen. Met een rubberen opblaasboot zo snel mogelijk van een besneeuwde berg om onderweg curiosa die op het parcours liggen aan gort te slaan met je paddels? Ook daar wagen zij zich aan. Kortom: spectaculaire, grappige en bovenal verfrissende games in sneeuw en ijs, mét een vleugje zomer.

'Bergafwaarts' is geproduceerd door Bombilate Media BV.

'Bergafwaarts', vanaf 14 juli iedere vrijdag om 20.30 uur bij Veronica.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Oranjezomer' - Hélène Hendriks (SBS6)

Elke werkdag bespreekt Hélène Hendriks de actualiteit en de sportzomer vanuit het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam, de havenstad waar op 12 augustus de Tour de France voor vrouwen van start gaat. Onder andere Jack van Gelder en Rutger Castricum zijn de weekgasten, terwijl de gezellige aanschuifbar weer klaarstaat voor meer bekende gezichten.

'De Oranjezomer', om 21.30 uur op SBS6.

Dossiers