Vertrouwde MAX-programma's keren in september terug op de buis

maandag 21 augustus 2023
Foto: © Janita Sassen - Omroep MAX 2022

Naast 'Van Onschatbare Waarde' keren in september nóg meer vertrouwde MAX-programma's terug op de buis. Op de planning staan nieuwe seizoenen van 'Meldpunt', 'Expeditie Nederland', 'Noord-Zuid-Oost-West', 'Nederland in Beweging', 'MAX Geheugentrainer', 'Tijd voor MAX' en 'Met het Mes op Tafel'.

'Meldpunt' - vanaf vrijdag 1 september elke vrijdag om 19.50 uur bij MAX op NPO 2
Elles de Bruin behandelt in 'Meldpunt' kleine en grote consumentenzaken. De presentatrice en haar redactie duiken in onderwerpen als oplichting bij (internet)aankopen, gesteggel bij digitalisering, vakantieleed en schimmigheden binnen pensioenfondsen. Al jaren houdt Meldpunt vinger aan de pols bij de (ouderen)zorg, en dat blijft het programma doen: altijd kritisch, maar ook opbouwend.


'Expeditie Nederland' - vanaf maandag 4 september elke maandag om 18.30 uur bij MAX op NPO 2
In 'Expeditie Nederland' ziet de kijker reportages van de regionale omroepen over onderwerpen die landelijk spelen, maar die - hoe klein ons land ook is - een paar kilometer verderop vaak een ander verhaal opleveren. Bijvoorbeeld op het gebied van de zorg voor elkaar, duurzaamheid, geschiedenis, cultuur en tradities. Rond deze thema’s gaan de verslaggevers op zoek naar bijzondere, spraakmakende en ontroerende verhalen. En zo schetsen zij een eigen beeld van Nederland. Wat zijn de verschillen tussen de provincies en wat houdt mensen bezig?

'Noord-Zuid-Oost-West' - vanaf dinsdag 5 september elke dinsdag t/m vrijdag om 18.30 uur bij MAX op NPO 2
'Noord-Zuid-Oost-West' is een etalage voor het beste van de regionale omroepen, met de mooiste documentaires en series. Met veel historie, cultuur, natuur en human interest.

'Nederland in Beweging' - vanaf maandag 4 september elke werkdag om 10.15 uur op NPO 1 én om 09.15 uur bij MAX op NPO 2
Begin het najaar goed! Vanaf september motiveren Barbara de Loor en Duco Bauwens Nederland om meer te bewegen. Ze worden vergezeld door verschillende oefengroepen. Door mee te doen aan 'Nederland in Beweging' kan de kijker al de helft van de dagelijkse norm van dertig minuten gezond bewegen behalen.

'MAX Geheugentrainer' - vanaf maandag 4 september elke werkdag om 10.30 uur bij MAX op NPO 1
Naast bewegen is het ook belangrijk om de hersenen gezond te houden. Mascha de Rooij, Pauline Spiering en Stephanie Gijbels helpen de kijker door elke werkdag 'MAX Geheugentrainer' te presenteren. Train de hersenen door elke ochtend een aantal oefeningen mee te doen die voorzien in de dagelijkse portie hersengymnastiek.

'Tijd voor MAX' - vanaf maandag 4 september elke werkdag om 17.10 uur bij MAX op NPO 1
Martine van Os en Sybrand Niessen zijn terug! Vanaf maandag 4 september presenteren ze elke werkdag weer 'Tijd voor MAX'. Zoals vertrouwd met actuele en spraakmakende gasten. 'Tijd voor MAX' staat garant voor boeiende gesprekken met interessante gasten.

'Met het Mes op Tafel' - vanaf maandag 25 september elke maandag t/m donderdag om 19.50 uur bij MAX op NPO 2
Kennis hebben, snel kunnen rekenen, slim kunnen spelen en een getalenteerd bluffer zijn: dat zijn de karaktereigenschappen die je van een kandidaat van 'Met het Mes op Tafel' verwacht. Drie deelnemers pokeren tegen elkaar met de antwoorden op de vragen van Herman van der Zandt. Hebben ze vertrouwen in hun antwoorden en zetten ze fors in, moeten ze passen óf bluffen ze zich naar de volgende ronde? Wint degene met de meeste kennis óf met de beste bluf? De winnaars van maandag, dinsdag en woensdag strijden op donderdag in de finale om de weekbonus.

DOSSIER: Najaar 2023: alle plannen, alle zenders! (NL)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Net5 logo

Gaby en Jerry vertrekken met hun twee zoontjes in een iets te oude camper naar Spanje, op zoek naar een plek om een camping te starten. Hun Hollandse huis en haard hebben ze verkocht, maar ze hebben nog geen idee waar ze terecht zullen komen. Onderweg beleven ze spannende momenten, zoals wanneer ze bijna aangehouden worden door de politie en de camper in brand vliegt. Zullen ze hun droomplek nog wel vinden?

'Het Roer Om', om 21.20 uur op NET 5.

Dossiers