Videoland volgt Churandy Martina in aanloop naar zijn vijfde en laatste Olympische Spelen

dinsdag 20 juli 2021

Wat is het verhaal van de beroemdste glimlach van Nederland? Dat zien we in de Videoland documentaire 'CHURANDY - De Eindsprint'. Op weg naar de uitgestelde Spelen van Tokio zien we dat de beste Nederlandse en Antilliaanse sprinter aller tijden zichzelf tot het uiterste drijft voor Olympische kwalificatie op 'zijn' 200 meter.

Een ongekende prestatie en de absolute finale van de man die de boeken ingaat als de beste Nederlandse en Antilliaanse sprinter aller tijden. Want het was Churandy die Nederland de afgelopen twee decennia op de wereldkaart zette in de atletieksport. Videoland volgt Churandy dicht op de huid tijdens zijn voorbereiding op de uitgestelde Olympische Spelen van Tokio.


Daarnaast zien we 'mister positivo' in zijn persoonlijke omgeving. Zijn eerste trainer Wendell Prince, Gertha Daal, de moeder van Churandy, en Bart Bennema, zijn huidige trainer, blikken terug op Churandy's sportcarrière en leven tot nu toe. En kijken vooruit naar de Olympische Spelen. Hoe vergaat het de 37-jarige Churandy in Nederland? Ver weg van zijn familie op Curaçao blikt Churandy terug op de hoogte- en dieptepunten van zijn loopbaan. Stiekem droomt Martina van een vervolg van zijn carrière na de Spelen, maar of dit haalbaar is...

De Videoland Original 'CHURANDY- De Eindsprint' is vanaf vrijdag 23 juli te zien bij Videoland.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers