Vier de klassieke zomer met de beste musici en grootste talenten bij AVROTROS

donderdag 4 juli 2024

AVROTROS zendt deze zomer live een aantal sfeervolle Zomeravondconcerten op radio en het iconische Prinsengrachtconcert op radio en tv uit.

Daarnaast lanceert de omroep de nieuwe zesdelige klassieke podcast ‘Erich Korngold, het wonderkind in Hollywood'. Op 13 september wordt vervolgens het nieuwe seizoen groots geopend met de registratie van Opening Night van het Concertgebouworkest en het openingsconcert van het AVROTROS Vrijdagconcert. Vanuit jouw huiskamer beleef je deze zomer onvergetelijke muzikale momenten, hoor je verhalen achter de muziek en word je meegevoerd naar sfeervolle en bijzondere concertlocaties.


Zesdelige podcast ‘Erich Korngold, wonderkind in Hollywood’
In de zesdelige podcast ‘Erich Korngold, wonderkind in Hollywood’ vertelt Hans van den Boom zijn collega Eloise Davis én de podcast-luisteraar alles over zowel het Europese als het Amerikaanse leven van Korngold. Ook laat hij uiteraard veel mooie, deels onbekende, muziek van hem horen. De podcast is vanaf 8 juli te beluisteren via NPO luister, op andere platformen worden twee afleveringen per week gelanceerd. ‘Erich Korngold, wonderkind in Hollywood’ is onderdeel van de podcast-serie ‘Ken je componisten’ waarin ook portretten te horen zijn van Mahler, Rachmaninoff, Sibelius, Bruch en Bruckner.

Zomeravondconcerten
Gedurende de zomer hoor je elke avond een klassiek concert op NPO Klassiek. Zo waan je je op 19 juli in de Royal Albert Hall met een live-registratie van de BBC Proms en kan je live meeluisteren naar Festival Oude Muziek Utrecht op 23 augustus.

Prinsengrachtconcert
Op zaterdag 24 augustus zendt AVROTROS het Kinderprinsengrachtconcert en het Prinsengrachtconcert op radio en tv uit. Maria Fiselier presenteert het Prinsengrachtconcert. Dit jaar verzorgt de Britse gitarist MILOŠ samen met accordeonist Ksenija Sidorova en saxofonist Jess Gillam een verrassende programmering. Samen met het ensemble Fuse bieden zij een aansprekende en afwisselend muzikaal programma aan. Het concert is live te volgen bij AVROTROS op NPO 2, en ook op de radio bij NPO Klassiek, waar de presentatie in handen is van Ab Nieuwdorp. Soy Kroon presenteert het Kinderprinsengrachtconcert, waar onder meer BENR, Fenna Ramos en Marco Schuitmaker hun opwachting maken.

Openingsconcert AVROTROS Vrijdagconcert
Op vrijdag 13 september gaat het nieuwe seizoen van het AVROTROS Vrijdagconcert van start met Stravinsky’s Petroesjka, live bij te bewonen en te beluisteren via NPO Klassiek. Dirigent Karina Canellakis en het Radio Filharmonisch Orkest laten de extase herleven. Ze voeren de succesvolle 1947-versie van Petroesjka uit, waarin de piano- en slagwerkpartijen in volle glorie aanwezig zijn. Stravinsky’s balletmuziek wordt voorafgegaan door Leonard Bernstein's Chichester Psalms en John Adams' The Chairman Dances.

Opening Night 2024 van het Concertgebouworkest in Amsterdam-Zuidoost
Op vrijdag 13 september opent het Koninklijk Concertgebouworkest het seizoen 2024/2025 met een gratis openluchtconcert in het Nelson Mandelapark in Amsterdam-Zuidoost. Speciale gast tijdens deze feestelijke Opening Night is sor, die enkele nummers zal uitvoeren met het Concertgebouworkest. Opening Night 2024 krijgt de vorm van een minifestival, dankzij samenwerkingen met organisaties uit Zuidoost. De tv-registratie van het concert wordt gepresenteerd door Maria Fiselier en een dag later, op zaterdag 14 september, vanaf 22.30 uur uitgezonden bij AVROTROS op NPO 2.

Alle podcasts van AVROTROS Klassiek zijn beschikbaar op npoklassiek.nl/podcasts en via de bekende podcastsplatforms.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Net5 logo

De pasgetrouwde en onafscheidelijke Christian en Anastasia genieten samen van hun luxeleven, in de veronderstelling dat ze de duistere figuren uit hun verleden achter zich hebben gelaten. Maar hun zorgeloze leven wordt al gauw verstoord door Jack Hyde, de ex-baas van Ana, die wraak wil na zijn ontslag. En ook Elena is niet van plan het echtpaar met rust te laten.

'Fifty Shades Freed', film uit 2018 met Dakota Johnson en Jamie Dornan, om 20.30 uur op NET5.

Dossiers