VPRO brengt 'Vreemder dan Fictie: 70 Jaar Nederlandse Documentaire'

zaterdag 2 oktober 2021

Een hoofdrol voor de man in de straat, voor het buitenbeentje, de paradijsvogel; Nederlandse documentaires zijn een begrip in binnen- en buitenland.

In '70 jaar TV: Vreemder dan Fictie', gaan documentairemakers Sinan Can en Nicolaas Veul in gesprek over de veelzijdigheid van de Nederlandse documentaire met grootmeesters die het documentaire-landschap hebben veranderd: Heddy Honigmann, Cherry Duyns, Michiel van Erp, Gülsah Dogan, Tom Fassaert, Ester Gould en Sarah Sylbing.


In 'Vreemder dan Fictie' spreken Nicolaas Veul (1984) en Sinan Can (1977) zeven gerenommeerde, gelauwerde en door hen bewonderde documentairemakers. Makers die ons met hun films weten te raken en verbazen, die ons met hun portretten mensen leren kénnen. Of dat nu de man in de straat, het buitenbeentje, de paradijsvogel of de uitblinker is. Welke ontmoeting staat de makers zelf nog het meeste bij? Hoe heeft die ontmoeting hen gevormd? En hoe kijken zij naar de 'werkelijkheid'? Want verhalen uit die werkelijkheid zijn vaak vreemder dan fictie.

'70 jaar TV: Vreemder dan Fictie', zondag 3 oktober om 19.10 uur bij de VPRO op NPO 2.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers