Waargebeurde horrorverhalen achter enkele beroemde griezelfilms op Discovery ID

vrijdag 30 september 2022

Oktober is Ghostober op ID. Dat betekent elke zaterdagavond griezelen en gruwelen met nieuwe spookachtige documentaires over waargebeurde horrorverhalen waarbij kwade geesten vaak de controle lijken te hebben overgenomen van nietsvermoedende burgers.

Sommige verhalen kennen we al van beroemde Hollywood-films, maar tijdens 'Ghostober' kijken we naar de werkelijke gebeurtenissen waar de films op gebaseerd zijn.


Zo gaan twee paranormale onderzoekers op zoek naar de demoon die verantwoordelijk zou zijn voor de moordpartijen die model stonden voor de griezelfilm 'Scream'. In 'Scream: The True Story' bezoeken ze onder meer het huis van seriemoordenaar Danny Rolling en proberen ze de kwade geest op te roepen. Ook het ware verhaal achter de klassieke horrorfilm 'The Exorcist' wordt onderzocht met een verrassende getuige die zegt aanwezig te zijn geweest bij de beroemde geestuitdrijving waar de film over gaat ('The Exorcism of Roland Doe'). In 'The Devil Made Me Do It' komen betrokkenen aan het woord rond de bizarre moord die gepleegd werd door iemand die zei bezeten te zijn geraakt door de duivel tijdens een uitdrijving. Ook dit verhaal werd onlangs verfilmd, maar de documentaire spreekt met de echte hoofdrolspelers, inclusief de veroordeelde dader! 'Amityville Horror House' duikt in het verhaal van het grooste spookhuis ter wereld inclusief niet eerder vertoond archiefmateriaal en beelden vanuit het huis. En in 'The Curse of Lizzie Borden' willen vier paranormale onderzoekers de waarheid achterhalen rond de beroemde moord uit 1892 waarbij een echtpaar bruut werd doodgeslagen met een bijl en die al meerdere keren is verfilmd. Ze proberen in een seance contact te maken met dochter Lizzie die verdacht werd van de moord. Was zij de dader en werd zij wellicht gestuurd door demonen?

'Scream: The True Story' - zaterdag 1 oktober om 22.00 uur bij ID
Bijna iedereen heeft weleens gehoord van de film 'Scream', of heeft zelfs een van de vele sequals gezien. Niet iedereen weet echter dat deze huiveringwekkende film gebaseerd is op waargebeurde demonische moorden eind vorige eeuw. Danny Rolling, ook wel bekend als de Gainesville Ripper, pleegde rond 1990 maar liefst acht gruwelijke moorden, waarvan vijf op studenten in Florida. Rolling beweerde na zijn arrestatie dat hij was bezeten door een demoon met de naam 'Gemini' die hem deze opdrachten gaf. Sprak Rolling de waarheid? Paranormaal onderzoeker Steve Shippy en medium Cindy Kaza bezoeken de kampeerplaats vlakbij de Universiteit waar Rolling verbleef toen hij zijn moorden pleegde plus zijn ouderlijk huis, om zo te achterhalen of er paranormale activteiten zijn. Ook spreken ze met experts en betrokkenen bij de zaak, onder wie de ex-verloofde van Rolling die aangeeft dat het kwaad al generaties rondwaarde in diens familie. Steve en Cindy komen tijdens hun onderzoek een sinistere geest op het spoor waarvan Cindy zegt dat het beslist de meest manipulatieve geest was die ze ooit is tegengekomen. Was het dezelfde demoon die Rolling teisterde of was het de geest van Rolling zelf die in 2006 werd geëxeculeerd vanwege zijn daden?

'Ghostober', vanaf zaterdag 1 oktober t/m zaterdag 29 oktober om 22.00 uur bij ID.

Persbericht Discovery Benelux
Meer artikels over Discovery Networks Benelux

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo RTL logo

Milo is een slaaf die droomt van zijn vrijheid en een huwelijk met de mooie Cassia, de dochter van zijn meester. Hij weet echter niet dat hij verkocht zal worden aan een nieuwe eigenaar in Napels. Wanneer de nabijgelegen vulkaan Vesuvius dreigt uit te barsten beseft Milo dat dit misschien wel de laatste keer is dat hij zijn geliefde zal zien en hij doet er dan ook alles aan om haar te redden.

'Pompeii', film uit 2014 met oa. Kit Harington, om 20.30 uur op RTL 7.

Dossiers