Waarom Pierre van Hooijdonk weer bij 'Studio Voetbal' zit

zondag 3 september 2023

Pierre van Hooijdonk keert zondag 3 september terug aan tafel bij 'Studio Voetbal'. Dat is de uitkomst van een flink aantal gesprekken die de afgelopen weken zijn gevoerd.

Gert-Jaap Hoekman, de nieuwe hoofdredacteur van NOS Sport, legt uit hoe tot dat besluit is gekomen.


'Natuurlijk zijn de uitspraken in de uitzending van 13 augustus onacceptabel. Laat dat duidelijk zijn. Ze hebben iemand beschadigd en passen op geen enkele manier bij NOS Sport. De start van 'Studio Voetbal' dit seizoen mag niet maatgevend zijn voor de rest van het seizoen. 'Studio Voetbal' geeft kijkers inzicht in de voetbalwereld, door onderbouwde analyses van experts. Daardoor snappen mensen het spelletje beter en hebben ze meer lol in het volgen van de sport.

Pierre heeft een uitglijder gemaakt. Daar heeft hij zijn excuses voor aangeboden. We hebben er ook uitgebreid met hem en de redactie van 'Studio Voetbal' over gesproken. Pierre levert al zeker 10 jaar zijn bijdrage aan de NOS. We kennen hem als analist die zich juist altijd goed voorbereidt en zijn inzichten staaft met feiten en argumenten. Hij maakt daarbij gebruik van wedstrijdbeelden en stemt veel af met de redactie van 'Studio Voetbal'.

'We zullen de kwaliteit van het programma scherp bewaken. Zowel de (eind)redactie, als ook de presentator zullen dat doen.'

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Keuringsdienst van Waarde' (KRO-NCRV)

Alle eendjes heerlijk warm in het ijskoude water: de mens keek ernaar en wilde dat ook. En dus namen we hun dons en stopten het in onze jassen en dekbedden. Lang bleek dat niet bepaald diervriendelijk te gaan. Er waren verhalen over levende pluk en dwangvoeding bij eenden en ganzen. Maar koop nú iets met dons en je krijgt er gratis een stapeltje beloftes bij. 'Verantwoord' staat erop. Eerlijk en zelfs diervriendelijk. Maar hoe komen ze eigenlijk aan verantwoord, diervriendelijk dons? 'De Keuringsdienst' kleedt zich extra warm en komt erachter dat een eend eigenlijk nog een kuiken is als-ie koud gemaakt wordt.

'Keuringsdienst van Waarde', om 21.30 uur bij KRO-NCRV op NPO 1.

Dossiers