Week tegen pesten start met nieuwe KRO-NCRV serie 'Flexe Meiden'

dinsdag 7 september 2021

Wat doe je als er een video van jou op social media verschijnt waar je niet heel blij mee bent? Vanaf woensdag 8 september is de zesdelige KRO-NCRV jeugdserie 'Flexe Meiden' te zien op het YouTube kanaal van NPO Zapp en op npozapp.nl.

Een webserie die draait om de vier meiden: Cindy (Florien Ferdinandus), Vera (Claudia Kanne), Avalon (Chardonnay Rillen) en Nova (Fay Kimmijser) die deel uitmaken van een hiphop dansgroep en te maken krijgen met online pesterijen. Met 'Flexe Meiden' trapt KRO-NCRV dit jaar de week tegen pesten af. Pesten blijft van alle tijden, met deze serie willen we onder de aandacht brengen wat het met kinderen doet als ze gepest worden.


Cindy gaat graag winnend door het leven. Ze haalt de hoogste cijfers, leidt de schoolkrant en richt een hiphop dansgroepje op. Als ze daarmee haar zinnen heeft gezet op de Summer Fiësta Bokaal, de prijs voor de beste act van de hele school, gebeurt er iets wat haar winnaarsvibe flink onder druk zet. Er verschijnt een filmpje uit de repetitie op social media waar Cindy nogal onflatteus op staat. Het filmpje wordt vaak gedeeld, er worden memes van gemaakt en Cindy krijgt te maken met online pesterijen. Wie heeft dit filmpje online gezet? Wie heeft er baat bij haar gezichtsverlies? Met haar beste vriendin Vera gaat Cindy niet alleen op onderzoek uit, maar probeert ze ook de act bij elkaar te houden. Want Cindy moet en zal die bokaal winnen, koste wat kost. In 'Flexe Meiden' besluit Cindy uit verdriet terug te gaan pesten. Is alles geoorloofd wanneer je zelf ook gepest wordt?

Cast
Naast de 'Flexe Meiden' Cindy (Florien Ferdinandus), Vera (Claudia Kanne), Avalon (Chardonnay Rillen) en Nova (Fay Kimmijser), maken ook de 'Flexe Gasten' Steef (Jay Pothof), Lucas (Lars Nieuwenhuis) en Oscar (Harvey Elgood) hun opwachting in de serie. Daarnaast zijn nog te zien Jean Salazar Tavera (Benji) en Korneel Evers (conrector Scheele).

'Flexe Meiden' wordt geproduceerd door Pellicola in samenwerking met KRO-NCRV. Het scenario is geschreven door Nick Jongerius en de dialogen door Nasja Covers. De serie 'Flexe Meiden' is een spin-off van de webserie Flexe gasten, dat eerder te zien was op het NPO Zapp YouTube kanaal.

'Flexe Meiden', vanaf woensdag 8 september, iedere week te zien om 15.00 uur op het NPO Zapp YouTube kanaal en npozapp.nl.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Musical Awards Gala 2024' (AVROTROS)

Naast de feestelijke uitreiking van de awards, krijgen we ook een voorproefje van musicals die nu en komend seizoen in de Nederlandse theaters te zien zijn. Niet alleen de bekende musicals, maar ook nieuwe musicals passeren de revue. Van het betoverende 'Frozen de musical' tot het epische drama '40-45, de musical'.

'Musical Awards Gala 2024', om 20.35 uur bij AVROTROS op NPO 1.

Dossiers