Welmoed Sijtsma presenteert nieuw programma 'De Bodyguard' bij WNL

donderdag 4 augustus 2022
Foto: Omroep WNL - © Elvin Boer 2022

Omroep WNL komt vanaf 31 augustus met een nieuw programma: 'De Bodyguard'! In een achtdelige serie begeleidt presentatrice Welmoed Sijtsma tien kandidaten die de strijd met elkaar aangaan. Wie wordt dé bodyguard van Nederland?

Politici, rechters, advocaten, journalisten en opiniemakers worden steeds vaker bedreigd om wat ze zeggen of doen. Die toenemende onveiligheid vindt Omroep WNL een buitengewoon zorgelijke ontwikkeling. De vraag naar persoonsbeveiliging neemt in Nederland de afgelopen jaren met een schokkend tempo toe, en daarmee vanzelfsprekend de vraag naar goede beveiligers.


In 'De Bodyguard' melden tien Nederlanders zich daarom aan voor een intensief trainingsprogramma, dat geleid wordt door Nico Raat en Malcolm Wynter. Deze internationaal gerenommeerde persoonsbeveiligers verzorgen nu al trainingen aan zowel overheids-als commerciële instanties.

Fysiek en mentaal zwaar
In acht dagen zijn de kandidaten onderdeel van selectiemethodes die het uiterste van ze vragen. Ze moeten moeten voortdurend scherp blijven en lef tonen. 'De kandidaten gaan de strijd met elkaar aan. Met verschillende opdrachten, op het fysieke vlak maar ook als het gaat ook om opmerkzaamheid, flexibiliteit en incasseringsvermogen', stelt Sabine Baak namens WNL. 'De Bodyguard' is een afvalrace, waarbij iedere week een persoon afscheid moet nemen. 'Met kandidaten die allemaal hun eigen redenen hebben om de bodyguard te willen zijn.'

Uiteindelijk kan er maar één kandidaat de beste zijn, en die wordt uitgekozen door Nico en Malcolm. Zij kijken daarbij naar competenties die de kandidaten al van nature in zich hebben, zoals onder meer de juiste houding, doorzettingsvermogen, en het samenwerkingsvermogen, maar in het WNL-programma wordt de kandidaten uiteraard ook nieuwe kennis bijgebracht.

Nico en Malcolm werken zelf al ruim 30 jaar in de persoonsbeveiliging. Nico ontwikkelde zich bij de politie, Malcolm bij de speciale eenheden van de marechaussee en politie. Ze opereren internationaal en beveiligen sterren als Lady Gaga en Martin Garrix.

Veiligheid
'Sinds 1 januari is WNL een volwaardige omroep en daar past een breder programma-aanbod bij. Binnen onze omroep zijn er een paar dingen die we heel belangrijk vinden. Economie, politiek, de Nederlandse Identiteit en ook veiligheid', legt Baak uit. 'Dit programma valt onder veiligheid. De ontwikkeling dat steeds meer mensen beveiligd moeten worden om wie ze zijn, wat ze doen of zeggen, is zeer zorgelijk. Er zijn gewoon steeds meer mensen nodig voor beveiliging. Daar draagt dit programma aan bij.'

'De Bodyguard' is vanaf 31 augustus te zien bij WNL op NPO 3.

DOSSIER: Najaar 2022: alle plannen, alle zenders! (NL)

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'2Doc: Eddy's Oorlog' (BNNVARA)

Vier seizoenen lang reist Eddy van Wessel langs de Oekraďense frontlinies. Nu hij zich als Nederlands meest bekroonde oorlogsfotograaf al drie decennia op de frontlijn bevindt, wil hij nog altijd de ultieme foto maken, het beeld dat het hele conflict samenvat en dat alle worstelingen, trauma’s en tegenslagen die hij heeft moeten doorstaan de moeite waard maakt.

'2Doc: Eddy's oorlog', om 22.20 uur bij BNNVARA op NPO 2.

Dossiers