Winnares 'Drag Race Holland 2' bekend

vrijdag 24 september 2021
Foto: Videoland - © RTL 2021

De finale aflevering van 'Drag Race Holland 2' is nu te zien bij Videoland en dat betekent dat er bekend is wie de opvolger is van de winnares van het eerste seizoen Envy Peru.

Presentator Fred van Leer en de jury bestaande uit Marieke Samallo, Carlo Boszhard, Raven van Dorst en Envy Peru hebben de winnende queen gekozen uit de drie finalisten My Little Puny, Vanessa van Cartier en Vivaldi.


Eerst kregen de finalisten de opdracht om samen met niemand minder van Famke Louise een nummer te schrijven en een clip op te nemen.

Na openhartige interviews met Fred van Leer en Josephine Kay, editor in chief van de Cosmopolitan, was het tijd voor de Grande finale waar de queens alles uit de kast hebben getrokken voor de allesbepalende look.

Nadat Fred van Leer en de jury bepaald hebben om Vivaldi als eerste naar huis te sturen, ging de 'lip sync for you life' op 'This is My Life' van Shirley Bassey tussen My Little Puny en Vanessa van Cartier. Presentator Fred van Leer kroonde uiteindelijk Vanessa van Cartier tot de winnares van het tweede seizoen Drag Race Holland! Ze wint naast de iconische titel van de tweede Nederlandse Drag Race Superstar, een geldprijs van €15.000, een kroon en scepter van Fierce Drag Jewels, een eigen stage op Milkshake Festival 2022 en een acht pagina tellende beauty editorial in Cosmopolitan.

Vanessa van Cartier (Vanessa Crokaert (zij/haar), 41, Zele (BE)/Rotterdam (NL): 'Dit is niet te geloven. Ik ben van mening: Never stop Dreaming. En zoals ik altijd zeg: Don’t dream it, be it! Ik ben zeer gelukkig!'

Vanessa van Cartier was de enige Vlaamse queen dit jaar, met Italiaanse roots. Internationaal heeft ze, naast België, Nederland en Europa, haar sporen verdiend in de drag scene door de winst te pakken als eerste post-op transgender binnen de Miss Continental verkiezing in Chicago. Maar Vanessa is vooral legendarisch vanwege haar prachtige lip syncs en haar gepolijste stijl van drag. Zij is de drag moeder van Envy Peru, winnares van seizoen 1, en ze vertegenwoordigt met trots de trans community waar ze nog steeds dagelijks voor vecht.

Vanessa van Cartier was niet de enige queen die in de prijzen viel. Tabitha die in de zesde aflevering afviel, is door de andere queens uitgeroepen tot Miss Congeniality van dit tweede seizoen.

Drag with Pride tijdens Rotterdam Pride
Vrijdagavond organiseren Rotterdam Pride x Videoland het event Drag with Pride in de Onderzeebootloods in Rotterdam, waar de finale van 'Drag Race Holland' wordt gekeken en de officële kroning plaatsvindt.

Rotterdam Pride wil een samenleving waarin iedereen zich thuis voelt. Om deze droom te realiseren, moet er meer acceptatie komen voor LHBTQIA+’ers, wat bereikt kan worden door het delen van kennis, bespreekbaar maken van onderwerpen en door meer bewustwording en zichtbaarheid te creëren door middel van evenementen.

Kijk de finale aflevering van 'Drag Race Holland 2' nu bij Videoland.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers