WK vrouwenvoetbal live bij NOS

woensdag 19 juli 2023

Het WK voetbal in AustraliŽ en Nieuw-Zeeland gaat donderdag 20 juli van start en duurt precies een maand tot en met zondag 20 augustus.

De NOS doet via televisie, radio en online ruimschoots verslag van het wereldkampioenschap. De NOS volgt het Nederlands elftal op de voet.


Live wedstrijden
De NOS zendt iedere WK-dag een wedstrijd live uit (zie hieronder het uitzendschema), te zien op NPO 1 en de livestream via NOS.nl, de NOS-app en de Smart-tv app van de NOS. Gert van ‘t Hof en Suse van Kleef presenteren de WK-uitzendingen. Vaste analist is Leonne Stentler, bij wedstrijden van Oranje schuift ook Mandy van den Berg aan.

Op NPO Radio 1 is er integraal verslag van de wedstrijden van het Nederlands elftal. De presentatie is in handen van Suse van Kleef. Analisten zijn onder meer Mary Kok-Willemsen en Dyanne Bito. Verslaggever Eline de Zeeuw is ter plekke voor de interviews met de hoofdrolspeelsters.

Samenvattingen
Van de overige WK-wedstrijden zijn er samenvattingen te zien, waaronder op NOS,nl, de NOS-app, YouTube en op televisie in het 'NOS Studio Sportzomer' (iedere werkdag vanaf 18.45 uur op NPO 1).

'In het Spoor van Oranje'
De NOS volgt vanzelfsprekend de verrichtingen van Oranje dit WK op de voet. Oranjewatcher Rivkah op het Veld volgt het team en geeft regelmatig updates vanuit het Oranjekamp. In de populaire YouTube-serie 'In het Spoor van Oranje' nemen verslaggevers Susanne Morren en Rivkah op het Veld je mee achter de schermen van het Nederlands elftal. Verslaggever Eline de Zeeuw maakt in Nieuw-Zeeland en Australië de voetbalverhalen bij andere teams, maar ook andere voetbalgerelateerde onderwerpen komen hier aan bod.

Online
Op NOS.nl en de NOS-app is er een speciale pagina waar alle verhalen, interviews en samenvattingen van het WK zijn gebundeld.  Om alles over de speelsters en de staf van het Nederlands elftal te weten te komen, is er een speciale interactieve pagina gemaakt. Hier kan je op speelsters en stafleden van Oranje klikken en zo meer over hen te weten komen.

Podcast
De NOS Voetbalpodcast gaat deze zomer door. Gemaakt vanuit Australië of Nieuw-Zeeland op de dag dat Oranje speelt en de dag ervoor. Gepresenteerd door Rivkah op het Veld, met wisselend aangeschoven commentator Frank Wielaard, verslaggevers Susanne Morren, Eline de Zeeuw en andere gasten.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo NPO 3 logo

Eind jaren 80 vocht Freddie Mercury in het geheim tegen aids, een ziekte die honderdduizenden mensen het leven kostte en homofobie rechtvaardigde. Opmerkelijk: in de jaren na zijn dood werd de publieke houding tegenover homoseksualiteit sneller dan ooit vrijer. Deze biografie bevat het eerste grote interview met Freddie's zus Kashmira Bulsara en gesprekken met de sterren van het Freddie Mercury Tribute Concert van 20 april 1992 in het Wembley Stadium in Londen. Dit is het verhaal van een tragedie die gezorgd heeft dat levensbelangrijke gesprekken die uit den boze waren, eindelijk toch gevoerd konden worden. M.m.v. Roger Daltrey, Lisa Stansfield, Paul Young, Harvey Goldsmith e.a.

'Freddie: The Final Act', om 21.15 uur bij de NTR op NPO 3.

Dossiers