'Writing with Fire' wint de NPO IDFA Audience Award

vrijdag 26 november 2021

De Indiase film 'Writing with Fire' van Sushmit Ghosh en Rintu Thomas heeft de NPO IDFA Audience Award ( 5.000,-) gewonnen, de grote publieksprijs van het International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA).

'Writing with Fire'
In Uttar Pradesh wordt een lokale krant gerund door vrouwen uit de laagste sociale klasse − een unicum in conservatief India. Gewapend met moed, doorzettingsvermogen en smartphones doen ze verslag van heikele kwesties. NPO 2 gaat deze film, een internationale coproductie met de EO, begin volgend jaar uitzenden.


NPO IDFA Audience Award
De winnaar van de NPO IDFA Audience Award wordt bepaald door de bezoekers die na afloop van een filmvertoning via een stemkaart hun waardering kenbaar maken. De NPO IDFA Audience Award wordt dit jaar voor de eerste keer mogelijk gemaakt door de NPO. Er deden dit jaar 137 films mee aan de publieksprijs. In totaal hebben er 16.271 mensen gestemd.

NPO 2 zendt elk jaar tijdens IDFA een aantal 2Doc IDFA Primeurs uit, kort nadat deze documentaires in première zijn gegaan op het festival. Meer informatie over NPO 2, 2Doc en IDFA is te vinden op npo.nl/documentairetips.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers