Zeven Islamitische vrouwen presenteren 'Suhoor Stories' op NPO KX en NPO 2

dinsdag 21 maart 2023

Voor het eerst in de geschiedenis wordt een radioprogramma gepresenteerd door zeven Islamitische vrouwen. In 'Suhoor Stories' brengen de getalenteerde presentatoren Nora Akachar, Oussima Tajmout, Leila Prnjavorac, Sevval Kayhan, Sabra Rahiembaks, Fitria Jelyta en Dounia Maakor dagelijks de ochtendrituelen van meer dan een miljoen Nederlanders onder de aandacht.

Tijdens de show komen actualiteiten, inspirerende verhalen, handige recepten en de laatste ogenblikken voor het vasten aanbreekt aan bod.


Tijdens de ramadan vasten moslims van zonsopgang tot zonsondergang en de maaltijd die voor zonsopgang wordt genuttigd heet suhoor. Deze maaltijd wordt vaak in familieverband genuttigd en is een bijzonder moment van samenzijn. 'Suhoor Stories is bedacht om stil te staan bij het bijzondere suhoor moment en de start van de vastendag te vieren.

'Suhoor Stories' is een coproductie van de NTR en ROSE stories.

'Suhoor Stories' is dagelijks van 22 maart tot en met 22 april een half uur voor zonsopgang te beluisteren via npokx.nl en live te zien op NPO 2. Na afloop is de uitzending tevens als podcast te beluisteren op NPO Luister.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Het Blok' (Net5)

De lijsten met achterstallig werk houdt de gemoederen van de blokbewoners behoorlijk bezig. Ze kunnen het ook niet laten om stiekem te gluren bij de buren, in de stille hoop dat die nog erger zijn. De uitdaging van deze week vergt precisie van het hoogste niveau en iedere millimeter kan het verschil maken tussen succes en totale mislukking.

'Het Blok', om 20.25 uur op NET5.

Dossiers