Maandag start nieuws op maat voor MNM en Stubru

zondag 2 september 2012

Vanaf maandag 3 september worden Studio Brussel- en MNM-luisteraars nog beter geïnformeerd, met nieuwsbulletins die op maat gesneden zijn van hun favoriete radionet.

'Nieuws is nieuws, natuurlijk', zegt algemeen hoofdredacteur Luc Rademakers. 'De luisteraars van MNM en Studio Brussel krijgen alle belangrijke nieuwsverhalen mee, maar in een verpakking die afgestemd is op hun favoriete radionet. Als de hervormingsplannen voor het middelbaar onderwijs klaar zijn, zal je op Radio 1 de reactie van de minister of de vakbonden horen. Op MNM laten we de leerlingen aan het woord.'


'Bedoeling is dat we het nieuws beter inbedden in de programma’s, zonder in te boeten aan snelheid, kwaliteit en onafhankelijkheid', aldus hoofdredacteur radio Griet De Craen. 'We hebben een ploeg jonge, getalenteerde radiojournalisten klaarstaan. Zij gaan het gedifferentieerde nieuws voor MNM en Studio Brussel maken, elke weekdag van 6 tot 22 uur.'

Leefwereld van de luisteraars
Naast de grote nieuwsverhalen brengt het MNM en Studio Brussel-nieuws ook eigen onderwerpen, die nauw aansluiten bij de leefwereld van de luisteraars.

studiobrussel

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

VPRO Logo V3

Louis blikt terug op zijn allereerste documentaires, waarin hij steevast op zoek ging naar ongewone figuren, die door hun vaak controversiële overtuigingen aan de rand van de samenleving stonden. Zo trekt hij opnieuw naar Mike Cain, die zich in de jaren negentig besloot te bewapenen voor een onafwendbare oorlog tegen de overheid. Denkt hij twintig jaar later nog steeds hetzelfde? En wat is er gekomen van Lamb en Lynx, van de beruchte nationalistische popgroep Prussian Blue?

'Louis Theroux: Life on the Edge', om 22.05 uur bij de VPRO op NPO 3.

Dossiers