Radiozender Willy wakkerde zijn metalvuur aan: Helmut Lotti goes metal op Graspop

vrijdag 31 maart 2023
Foto: Willy - © DPG Media 2023

Van Tiritomba naar Iron Maiden: Helmut Lotti goes metal! De bekendste tenor van het land ruilt zijn pitteleer om voor een bandshirt en staat op 18 juni op het podium van Graspop.

Daar zal hij covers van zijn favoriete hardrock- en metal nummers brengen. Zijn metalvuur werd naar eigen zeggen eerder dit najaar door rockzender Willy aangewakkerd. Ter gelegenheid van de Willy 1000 haalde Helmut toen de ruige rocker in zich naar boven. Hij coverde zijn ultieme metalplaat: ‘Run to the Hills’ van Iron Maiden. Met zijn optreden in de metal dome van Graspop breit hij een opvallend vervolg aan zijn metal avontuur.


Helmut Lotti: 'De liefde voor metal zit er al van jongs af aan in. Mijn broer Johan was een echte metalhead, dus ik zong al vanaf mijn 13de mee met de platen van Iron Maiden. Sinds ik ‘Run to the Hills’ bij Willy coverde, weet nu ook de buitenwereld dat ik niet alleen van klassieke muziek of Elvis, maar ook van een flinke dosis stevige gitaren houd. Door die cover begon mijn metal hart weer te branden en kreeg ik de smaak naar meer te pakken. Ik kijk er dan ook naar uit om mijn favoriete metal en hardrock nummers voor een publiek van echte metal kenners en -fijnproevers te brengen. Hell yeah!'

Later vandaag is Helmut Lotti te gast in de show van Willy-dj Annelies Orye (16.00 - 19.00 uur). Daar zal hij vooruitblikken op zijn opvallende passage op Graspop.

Bekijk hier de unieke versie van ‘Run to the Hills’ door Helmut Lotti:


Luister naar Willy via de website willy.radio, DAB+, de Willy-app, via smartspeakers (commando: 'Hey Google, praat met Willy Radio') en bij Telenet op kanaal 931. Willy op de voet volgen? Dat kan via Willy’s Facebookpagina en Instagram.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Net5 logo

Miranda Priestly is de gevreesde en meedogenloze hoofdredactrice van het magazine Runway. Haar stemmingswisselingen maken of kraken carriŤres. Ze wil van het blad dť modebijbel maken en niets of niemand zal haar tegenhouden. Ze verslijt dan ook de ene assistente na de andere. Andy Sachs, een onzeker plattelandsmeisje, probeert zich in deze meedogenloze modewereld staande te houden terwijl de veeleisende Miranda het ene bevel na het andere op haar afvuurt.

'The Devil Wears Prada', film uit 2006 met oa. Meryl Streep, om 22.45 uur op Net5.

Dossiers