Ray Chen krijgt ook Klara-Canvasprijs

dinsdag 2 juni 2009

Ray Chen, de eindoverwinnaar van de Koningin Elisabethwedstrijd viool 2009, heeft ook de Klara-Canvasprijs gewonnen, een publieksprijs ter waarde van 2500 euro. Klara en Canvas wensen hem en alle andere deelnemers een fantastische carrière.

H


et is bekend dat het publiek bij elke Koningin Elisabethwedstrijd enorm meeleeft met de kandidaten, zeker als er Belgen bij zijn in de finale. De Klara-luisteraars en Canvas-kijkers konden via de Koningin Elisabethwedstrijd-pagina's op klara.be en canvas.be hun stem uitbrengen op hun favoriete muzikant en zo bepalen welke finalist de 2500 € van de Klara-Canvas-prijs krijgt. En dat werd dus Ray Chen. Het resultaat werd net voor de proclamatie en net na zijn optreden als laatste kandidaat bekendgemaakt. Even later bleek dat het publiek van Klara en Canvas uit kenners bestaat, want Ray Chen werd ook door de jury bekroond als de allerbeste kandidaat.

De twintigjarige Ray Chen - een in Taiwan geboren Australiër en de jongste deelnemer dit jaar - haalt dus een dubbelslag: de eindoverwinning én de publieksprijs van Klara en Canvas. Naast de 20.000 euro die hij als wedstrijdwinnaar ontvangt, krijgt hij van Klara en Canvas dus nog een mooi extraatje van 2500 euro.

Net als de hoofdwedstrijd werd ook de publieksprijs van Klara en Canvas een nek-aan-nekrace met de Belgische finalist Lorenzo Gatto: een geduchte tegenstander die zowel in de wedstrijd zelf als in de competitie om de Klara-Canvasprijs op een verdienstelijke tweede plaats eindigde. Niet toevallig, want Ray Chen en  Lorenzo Gatto waren al sinds de halve finale de grote publiekslievelingen. Hun extraverte manier van spelen in de finale kon ook nu weer overtuigen.

Alles over de spannende afloop van de Koningin Elisabethwedstrijd voor viool 2009 vindt u op de speciale Klara-Canvas-wedstrijdsite via Klara.be en Canvas.be. Bekeken door de ogen van de vier presentatoren Fred Brouwers, Katelijne Boon, Evita Nossent en Thomas Vanderveken, via hun blog, video- en audio-reportages of al 'twitterend'.

Na de wedstrijd: de Laureatenconcerten en het Preludeconcert

De Laureatenconcerten van de Koningin Elisabethwedstrijd voor Viool 2009 vinden op woensdag 10 en dinsdag 16 juni plaats in het Brusselse Paleis voor Schone Kunsten.

Op woensdag 10 juni worden de Koreaanse Suyoen Kim, de Rus Nikita Borisoglebsky en de Koreaanse Soyoung Yoon , resp. 4de, 5de en 6de laureaat begeleid door het Orchestre Philharmonique de Liège Wallonie-Bruxelles o.l.v. Pascal Rophé.

Op dinsdag 16 juni, het slotconcert, is het de beurt aan de 1ste, 2de en 3de laureaat. Naast Ray Chen en Lorenzo Gatto komt dan ook de Moldaviër Ilian Gârnet, de derde laureaat, aan de beurt. Zij worden begeleid door deFilharmonie o.l.v. Jaap van Zweden.

Klara zendt deze concerten uit in Concerto (16-19 uur), het eerste Laureatenconcert resp. op zaterdag 13 en zondag 14 juni, het tweede resp. op zaterdag 20 en zondag 21 juni.

Canvas+ en Canvas zenden enkel het tweede Laureatenconcert uit, op Canvas+ live op dinsdag 16 juni om 20.00 uur, heruitzending op zaterdag 27 juni om 20.35 uur, op Canvas op zondag 19 juli om 12.30 uur.

Het Preludeconcert van 20 juli wordt live uitgezonden op Canvas+ om 20.00 uur en verder in de namiddag van 21 juli (nationale feestdag) in Ludwig op Klara omstreeks 15.30 uur en op Canvas om 14.00 uur.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo NPO 3 logo

Het leven van Jelmer (21) wordt geportretteerd. Hij raakte onder invloed van xtc oververhit op het Amsterdam Dance Event. Samen met familie en vrienden blikken we terug op zijn bijzondere leven.

'Van de Wereld', om 21.20 uur bij BNNVARA op NPO 3.

Dossiers