Ambulance rukt uit naar foutieve locatie voor fietsongeval in 'Helden van Hier: de Kust'

zaterdag 22 mei 2021

Zondag is in 'Helden van Hier: De Kust' te zien hoe de ambulance van Oostende uitrukt voor een fietser die zwaar ten val is gekomen. Wanneer ze naar de doorgegeven locatie gaan, is daar niemand te bespeuren.

'De locatie werd heel erg vaag doorgegeven door de melders. Het ongeval gebeurde aan de tramhalte, maar er zijn er heel veel in Oostende. De juiste locatie doorgeven kan van levensbelang zijn', vertelt ambulancier Christophe. Wanneer ze het slachtoffer treffen, wordt duidelijk dat de vrouw erg verward is. Ze kan zich onder andere haar woonplaats niet meer herinneren. Er gaan meteen alarmbellen af bij de hulpverleners, die haar met spoed naar het ziekenhuis overbrengen.


Aan de haven gaat de politie ter plaatse voor een 84-jarige man die de meeuwen aan het voederen is. Hij wil niet vertrekken, ondanks meerdere pogingen van omstanders. 'Er zitten veel meeuwen in Oostende en dat kan voor overlast zorgen. Wat ze opeten, moet er ook uitkomen en bovendien zorgen ze soms voor geluidshinder', vertelt inspecteur Fabrice. Wanneer de politie-inspecteurs vragen waarom de man de meeuwen voedert, krijgen ze een verrassend antwoord...

'Helden van Hier: De Kust', zondag 23 mei om 19.55 uur bij VTM. De afleveringen van 'Helden van Hier: De Kust' zijn ook te (her)bekijken op VTM GO.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo SBS9 logo SBS 9 logo

Jack Malik is een worstelende muzikant die geen erkenning krijgt, hoeveel moeite zijn manager en vriendin Ellie daar ook voor doet. Na een ongeluk tijdens een mysterieuze wereldwijde stroomstoring wordt Jack wakker en ontdekt hij dat niemand zich de Beatles nog kan herinneren. Jack ziet zijn kans schoon: met het complete oeuvre van de Beatles te zijner beschikking kan hij de wereld veroveren.

'Yesterday', film uit 2019 met oa. Ed Sheeran, om 20.30 uur op SBS 9.

Dossiers