'JIM Maniacs' en 'The Black Guide' zijn terug bij JIM

dinsdag 6 oktober 2015

Vanaf morgen, woensdag 7 oktober om 22.00 uur, presenteert Niko Van Driessche het nieuwe seizoen van 'JIM Maniacs'. In vier afleveringen gaat Niko op zoek naar nieuw jong talent over verschillende disciplines heen.

Niko leert de 'Maniacs' dit seizoen in hun natuurlijke habitat kennen en heeft het met hen over hun passies en wat hen drijft.


Jonge bands, opkomend televisietalent, vloggers of illustratoren: creatieve jongeren krijgen in JIM Maniacs een mooi platform om hun talenten en passies te tonen. Verder blikt Niko iedere aflevering terug met eerdere 'Maniacs': welk creatief parcours hebben zij intussen afgelegd en wat zijn hun toekomstplannen? De eerste aflevering van 'JIM Maniacs' wordt uitgezonden op woensdag 7 oktober om 22.00 uur.

'The Black Guide'
Later op de avond, om 22.30 uur, ontdekt Vincent Banic in het nieuwe seizoen van 'The Black Guide' opnieuw de favoriete steden en lievelingsspots van enkele bijzondere persoonlijkheden. Welke verhalen of anekdotes schuilen er achter hun favoriete plekken? Vincent duikt telkens in de habitat van zijn centrale gasten en komt zo meer te weten over hun visie en levensstijl.

In de eerste aflevering trekt Vincent meteen de landsgrenzen over en ontdekt hij Rotterdam met de befaamde barbier Bertus. De nostalgische sfeer, het authentieke interieur en de persoonlijke aanpak hebben ervoor gezorgd dat Bertus' barbierszaak Schorem in enkele jaren tijd is uitgegroeid tot een wereldwijd fenomeen.  Vincent komt alles te weten over de barbierscultuur en het succes van de barbershops.

Verder bezoeken de twee ook de oudste Rotterdamse kledingszaak, een klassieke schoenenwinkel, Bertus' vaste tattooshop en een oude fabriekssite waar Bertus jaarlijks het kleinschalige rockfestival Scumbash organiseert. Vincent en Bertus sluiten hun dagje Rotterdam af in een restaurant met een uniek zicht op de Erasmusbrug en de skyline.

'JIM Maniacs', vanaf woensdag 7 oktober om 22.00 uur op JIM.
'The Black Guide', vanaf woensdag 7 oktober om 22.30 uur op JIM.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Het Blok' (Net5)

De lijsten met achterstallig werk houdt de gemoederen van de blokbewoners behoorlijk bezig. Ze kunnen het ook niet laten om stiekem te gluren bij de buren, in de stille hoop dat die nog erger zijn. De uitdaging van deze week vergt precisie van het hoogste niveau en iedere millimeter kan het verschil maken tussen succes en totale mislukking.

'Het Blok', om 20.25 uur op NET5.

Dossiers