Politie rukt uit voor rellen op het strand van Blankenberge in 'Helden van Hier: De Kust'

zaterdag 8 mei 2021
Foto: VTM - © DPG Media 2021

Afgelopen zomer brak er een massale vechtpartij uit op het strand van Blankenberge. Een vijftigtal jongeren keerden zich tegen de politie en omsingelden de politieagenten ter plaatse.

Nu zondag is in 'Helden van Hier: De Kust' te zien hoe de politie van Oostende uitrukt om bijstand te verlenen. 'Als onze collega’s uit Blankenberge bijstand vragen, dan begint je hart te kloppen. Het zal daar dan wel écht grote ambras zijn', vertelt inspecteur Rooderick.


Ook op het strand van Oostende is het alle hens aan dek wanneer de redders een melding binnenkrijgen van drie drenkelingen. 'Er waren mensen in het water aan het zwemmen, vrij kort aan de dam. Daar zijn heel wat rotsen en de stroming zat in de richting van die rotsen. Dat is een heel gevaarlijke situatie', vertelt redder Bjorn. Ze schieten meteen het water in om al zwemmend een reddingsactie uit te voeren. 'Vaak moet je oordelen wie je eerst uit het water zal halen. Je mag nog zo’n goede zwemmer zijn, ook als redder kan je verdrinken.' Tijdens hun shift gaan de redders ook meermaals op zoek gaan naar ouders van verloren kinderen. 'Zeker op drukke dagen pieken de cijfers naar 50 verloren kinderen verspreid over één dag', vertelt Bjorn.

In de binnenstad rukt de MUG uit voor een verkeersongeval met een scooter en fietser. 'In de zomer hebben we volk te kort. De ritjes met de ambulance volgen elkaar zeer snel op', vertelt Denis die zowel ambulancier als brandweerman is. Niet veel later worden ze opgeroepen voor een jongen die gevallen is tijdens het skaten en zijn pols bezeerde.

De afleveringen van 'Helden van Hier: De Kust' zijn ook te (her)bekijken op VTM GO.

'Helden van Hier: De Kust', zondag 9 mei om 19.55 uur bij VTM.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers