Ramadan-kooktips met Choumicha op ATV, TV Limburg en TV OOST

donderdag 18 juni 2015

De regionale zenders ATV, TV Limburg en TV OOST pakken tijdens de ramadan uit met het nieuwe kookprogramma 'Choumicha'.

Daarin zal de gevierde TV-chef Choumicha, of de Marokkaanse Nigella, dertig dagen lang niet-alledaagse kost klaarmaken.


Je hoeft geen moslim te zijn of Marokkaanse roots te hebben om tijdens de ramadan heerlijke Marokkaanse maaltijden op tafel te toveren. ATV, TV Limburg en TV Oost brengen hun kijkers vanaf 18 juni het water in de mond met de dagelijkse kookshow 'Choumicha'. Daarin zal Choumicha Chafay, zowat de Marokkaanse Nigella Lawson, dertig dagen lang elke avond om 22.30u een nieuw recept presenteren.

Choumicha Chafay is al ruim tien jaar een culinaire ster wier recepten tot ver buiten Marokko gesmaakt worden. Haar kookprogramma op de Marokkaanse tv-zender 2M wordt door miljoenen mensen bekeken. Ze heeft ook twee kookboeken op haar naam staan én een eigen culinair tijdschrift, 'Saveurs et Cuisine du Maroc'. In 2012 zetelde Choumicha in de jury van ‘Masterchef’ in Frankrijk en eerder dat jaar waren haar recepten ook al te zien op de Italiaanse televisie.

ATV, TV Limburg en TV Oost richten zich hiermee op een nieuwe manier tot een belangrijke doelgroep. Ernest Bujok, gedelegeerd bestuurder van NV De Buren: 'Choumicha is een rolmodel voor alle jonge vrouwen: een fantastische kokkin, een succesvolle zakenvrouw, erg verstandig, gehecht aan haar roots en tradities, maar toch een moderne vrouw met een open kijk op de wereld.'

Eerder deze maand was Choumicha Chafay te gast in België. Tijdens haar bezoek deed ze zowel Antwerpen als Oost-Vlaanderen en Limburg aan en trok ze naar lokale markten in Mortsel en Sint-Niklaas. Op het stadhuis van Antwerpen werd ze ontvangen door burgemeester Bart De Wever. In het Limburgse Houthalen bezocht ze twee lokale supermarkten.

Over Choumicha
De 40-jarige tv-maakster wilde van in het begin van haar programma, nu twaalf jaar geleden, geen tv-kok naast zich. 'Ik heb twee zonen en ben het prototype van de Marokkaanse vrouw, die na haar dagtaak een tweede taak op zich neemt: in geen tijd een gezonde, smakelijke en voedzame maaltijd op tafel zetten. Ik tracht alle andere vrouwen daarbij te helpen door op televisie stap voor stap eenvoudige recepten te bereiden.'

'Choumicha' wordt in het Nederlands ondertiteld en is daags na de uitzending te herbekijken om 11.00 uur 's morgens. De recepten zullen ook terug te vinden zijn op de websites van ATV, TV Limburg en TV OOST.

Persbericht ATV/TV Limburg/TV Oost
http://www.atv.be
Meer artikels over ATV

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Bed & Breakfast' (foto: © Omroep MAX 2020)

Marieke en Gert hebben een vooroorlogse boerderij in Zeeland verbouwd tot een hedendaags onderkomen met een aantal B&B-kamers. Daarna ontvangen Silvia en Walther de gasten in hun pittoreske dorpje. Zij hebben twee bijzondere kamers waar een hoop te zien valt. Als laatste mogen Ageeth en John de gasten hun bed and breakfast laten zien aan de Loosdrechtse Plassen.

'Bed & Breakfast', om 20.35 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers