Smaaktoerist Jeroen De Pauw ontdekt opnieuw de lekkerste plekjes van het land

zaterdag 2 juli 2022
Foto: njam! - © Studio 100 2022

Vanaf zondag 3 juli neemt Jeroen De Pauw je opnieuw mee op een culinaire ontdekkingsreis in eigen land. In gloednieuwe afleveringen van 'De Smaaktoerist' trekt Jeroen op zijn brommertje doorheen het land, op zoek naar de lekkerste streekproducten en de strafste verhalen van lokale producenten.

Op het einde van de dag maakt hij met zijn buit een overheerlijk gerecht klaar op de mooiste plekjes van België.


Lokale wijnen proeven, mooie landschappen doorkruisen, een praatje slaan met gepassioneerde producenten en koken met verzamelde schatten. Dat klinkt als vakantie én als muziek in de oren. In 'De Smaaktoerist 2.0' bewijst njam!-chef Jeroen De Pauw dat je daar bovendien niet ver voor hoeft te reizen: het kan gewoon allemaal op Belgische bodem want ons landje bulkt van mooie verhalen en nog mooiere streekproducten.

Over 'De Smaaktoerist 2.0'
In 'De Smaaktoerist 2.0' bezoekt Jeroen onder andere de Vlaams-Brabantse regio’s Hageland, Dijleland, Pajottenland en de Brabantse Kouters. Daar gaat de chef op bezoek bij de beste producenten en gaat hij aan de slag met heerlijke, lokaal gemaakte lekkernijen zoals Belgische kaas, groenten en fruit. Maar ook vlees en koekjes, bier en wijn mogen natuurlijk niet ontbreken!

De culinaire roadtrip zet zich voort naar de Vlaamse Ardennen waar Jeroen onder andere de meest smakelijke geitenkaas ontdekt. In de stad Oostende proeft Jeroen het product waar alle Belgen fier op zijn, ons Belgisch bier, en kookt hij met vis. Jeroen kiest een prachtige plek uit om zijn brommertje te parkeren en kookt daar zoals hij dat het liefste doet: vanuit zijn buik en zonder te veel tierlantijntjes.

Over Jeroen De Pauw
Na een opleiding aan de hotelschool van Mechelen en een voortgezette opleiding gastronomie verovert Jeroen De Pauw meteen een plaatsje in de keuken van sterrenrestaurants als ‘Comme Chez Soi’ en ‘Hof van Cleve’. Tijdens een verblijf in Aix-en-Provence leert de jonge kok de Franse keuken kennen en wijdt hij zich een tijdlang aan deze nieuwe liefde. Maar het liefst kookt hij op gevoel en met een flinke portie rock-’n-roll. Zo wordt ‘Cookie Boys’ geboren: met zijn mobiele keuken, opgeborgen in tien koffers, toerde Jeroen door Europa en verwende artiesten als Axelle Red, Tom Waits en Hooverphonic.

Na 10 jaar wou hij iets nieuws: Jeroen richtte ‘Canapé’ op. Een nieuwe horecabeleving met restaurants en een webshop waar alles draait rond aperitieven. Voor Jeroen is aperitieven het nieuwe dineren, met veel verschillende hapjes en kleine gerechtjes om te delen. Intussen kreeg hij ook algemene bekendheid als tv-kok. Sinds 2016 maakt hij deel uit van de njam!-familie en groeide hij uit tot een van de populairste chefs van Vlaanderen.


'De Smaaktoerist 2.0', vanaf zondag 3 juli elke zondag een nieuwe aflevering om 11.00, 16.00 en 23.00 uur op njam!.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'B&B Vol Liefde' (RTL 4)

Iris geeft haar logee Renť een tweede kans en die pakt de hobbygoochelaar met beide handen aan. In het Catalaanse landschap opent Albert de deuren tot zijn kasteel, en zo krijgt Marijke zijn pronkstuk te zien. In Zuid-Afrika wordt er flink geflirt, maar komt er ook een nieuwe man bij om Mirjam te veroveren. En we maken kennis met Arno, de laatste B&B-eigenaar die op zoek gaat naar zijn droomman.

'B&B Vol Liefde', om 20.35 uur op RTL 4.

Dossiers