'Volt' onderzoekt steeds meer voorkomende probleem van 'sextortion'

dinsdag 21 oktober 2014

Seksuele afpersing op het internet; in het Engels bestaat daar een woord voor: sextortion. Vooral jonge meisjes zijn er het slachtoffer van. Ze geven zich bloot voor een webcam; de beelden worden zonder hun medeweten opgenomen en vervolgens misbruikt.

Maar opvallend: steeds vaker zijn ook mannen slachtoffer van sextortion. Ze worden verleid tot webcamseks met een mooie dame. Ook daar worden de beelden opgenomen en misbruikt door afpersers. Zij vragen grof geld om het filmpje niet online te plaatsen of door te sturen naar de Facebook-vrienden.


De Computer Crime Unit van de Federale Politie spreekt van een verontrustend fenomeen, waarvan vermoedelijk veel meer gevallen bestaan dan bij hen gemeld wordt. Op woensdag 22 oktober brengt één man moedig zijn sextortion-verhaal in 'Volt'. In de studio praten we na met specialisten: hoe moeten we omgaan met deze nieuwe manier van oplichting?

Ook op woensdag 22 oktober in 'Volt':

Een groot deel van de ongevallen met vrachtwagens zijn te wijten aan een te korte tussenafstand. Vrachtwagens moeten op de snelweg vijftig meter tussen laten. Hoe goed respecteren chauffeurs die tussenafstand?

Bij een alcoholcontrole biedt de politie je de kans om een kwartier te wachten alvorens te blazen. Op het internet circuleren trucjes die je tijdens die wachttijd kan toepassen om te ontnuchteren: veel water drinken, iets vettigs eten, veel bewegen, enz... Wat werkt en wat niet? Kobe zoekt het uit.

De wijnbouw in Vlaanderen doet het goed. Cursussen om wijnbouwer te worden zitten overvol en de kwaliteit van de gemaakte wijnen stijgt bij elke oogst. Tatyana Beloy steekt een handje toe bij de huidige oogst van wijngoed Monteberg in het Heuvelland.

L’Oréal heeft een nieuwe gezichtsgel voor mannen met een zogenaamde drie-dagen-baard. Het zalfje maakt de baard zachter. Resultaat: een stoere look en tegelijk aaibaar en zoenbaar. Weer een stapje dichter bij de ideale wereld? De reclametest zal het uitwijzen.

'Volt', woensdag 22 oktober om 20.40 uur op Eén.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers