Webcameraden op VT4 wordt vernieuwd

woensdag 26 oktober 2005

Drie jaar geleden startte VT4 met een absolute primeur: Webcameraden. Jongeren tussen 10 en 15 jaar kregen van VT4 de kans om via hun webcam rechtstreeks de Vlaamse jeugd toe te spreken. Vandaag zijn we bijna 600 afleveringen verder en krijgen ze nog dagelijks reactie (bijna allemaal per mail) op de onderwerpen die ze behandelen en de prijzen die ze weggeven.

Die

onderwerpen zijn even breed als verscheiden : door het simpele opzet, kan gewoon élk onderwerp aan bod komen. Van een blik erwtjes tot de nieuwe CD van Madonna, van verliefdheid tot een vriendje met kanker, van een wereldrecordpoging colablikjes stapelen tot zelfs de nieuwe lover van mama….

Maxxime
Actrice Hilde De Baerdemaeker zal elke woensdag haar zotte buien botvieren in Webcameraden.

Cartoons op VT4

Elke weekdag & Zaterdag en Zondag
A.T.O.M. - ALPHA TEENS ON MACHINES

Hawk, Lioness, King, Axel en Shark zijn vijf wilde tieners. Ze winnen een competitie en zijn uitverkozen om de nieuwste auto's, motoren en gadgets van Mr. Lee uit te testen. Terwijl ze de stad rondracen in hun coole voertuigen worden ze opgemerkt en uitgedaagd door de 'Bad Guys', die slechte plannen hebben met Landmark City.

Vijf echte rebellen Axel, Hawk, King, Shark en Lioness...
De nabije toekomst is chaotisch, druk en vooral ultra high-tech. The Alpha Teens werden in dienst genomen door de industrieel, Mr Lee. Van hem krijgen ze de coolste uitrusting en de beste voertuigen. Met hun uitzonderlijke fysieke krachten zijn zij de beste!
Maar wanneer de wegen van Axel en zijn beste vrienden kruisen met het criminele meesterbrein, Mr Paine, botsen het verleden en de toekomst. Axel is vastbesloten om de waarheid te ontdekken achter de verdwijning van zijn vader en Mr. Paine zint op wraak. Dit zijn de ingrediënten voor een opwindend avontuur over helden, vrienden en vijanden.
A.T.O.M is vanaf 31 oktober tijdens de herfstvakantie elke dag op VT4. Daarna kunnen de jonge kijkers het elke woensdag volgen

De Winx
is een clubje van 6 stoere meisjes die naar de feeënschool Alfea gaan. Bloom is de fee van Dromen en Magie en komt van de aarde. Ze was oorspronkelijk een heel gewoon meisje tot ze veranderde in een fee. Bloom is de machtigste fee door de Drakenvlam.
Stella is de fee van de Zon en de Maan. Ze is de prinses van Solaria en heeft een magische scepter. Stella houdt erg van jongens en mode.
Flora is de fee van de Liefde en de Natuur. Ze woont op de vijfde maan van Marigold.
Flora behaalt goede cijfers op school en deelt de kamer op Alfea met Bloom.
Musa is de fee van het Ritme en de Muziek. Ze woont op het harmonische Nebula, maar is van Chinese afkomst. Musa is erg muzikaal en deelt de kamer met Tecna.

Tecna is de fee van de Technologie en Wetenschap. Ze woont op de derde vector van de Binary ruimte. Tecna is erg slim en technisch aangelegd.
Winx Club, van maandag tot vrijdag in Webcameraden

Fairly Odd Parents
Timmy Turner is een pienter tienjarig kereltje met gekke ouders en een strenge babysit. Gelukkig zijn er Wanda en Cosmo, de magische vriendjes van Timmy. Zij helpen hem alledaagse probleempjes uit de wereld te helpen. Hoewel… soms lijken Wanda en Cosmo meer problemen te creëren dan op te lossen.
Je hoort het al, Fairly Odd Parents is een supercoole, en vooral erg grappige cartoon!
Fairly Odd Parents: van maandag tot vrijdag in Webcameraden

Yu-Gi-Oh
De serie 'Yu-Gi-Oh!' vertelt het verhaal van het bescheiden jongetje Yugi dat één grote passie heeft: het spel Duel Monsters. Samen met zijn beste vrienden Joey, Tristan en Tea gaat hij helemaal op in het kaartspel waarin de strijd wordt aangegaan met mystieke figuren en monsters.
Maar dan gebeurt het onwaarschijnlijke: het spel wordt tot leven gewekt door de mysterieuze Maximillion Pegasus. Het oplossen van een oude Egyptische puzzel blijkt bovendien voor een tweede wonder te zorgen: Yugi verwerft krachten waarmee hij zelfs de meest machtige vijand kan verslaan! Yugi transformeert tot... Yami Yugi!
Yu-Gi-Oh: elke zaterdag in Webcameraden

Beyblade
De Bladebreakers zijn een team van Beybladers die de wereld rondreizen om wereldkampioen Beyblade te worden. Tyson, Daichi, Max, Ray en Kenny strijden met de allernieuwste snufjes tegen andere teams. In het heetst van de strijd zetten de Bladebreakers draaiende tollen in om het kwaad te verdrijven. De tollen schenken hun meesters bijzondere krachten waardoor ze er keer op keer in slagen om de slechteriken te verslaan. Samen met zijn tol "Dragoon" slaagt Tyson er in om wereldkampioen te worden. Maar er zijn kapers op de kust en het is nog maar de vraag of Tyson zijn wereldtitel zal kunnen behouden…
Beyblade: elke zaterdag en zondag in Webcameraden

Men in Black
De animatiereeks Men in Black werd gebaseerd op de gelijknamige film met Will Smith en Tommy Lee Jones in de hoofdrollen. Buitenaardse wezens leven al zolang tussen de mensen dat er zelfs een team bestaat dat ervoor moet zorgen dat ze zich aan de regels en wetten van de aarde houden. Deze organisatie, beter bekend als Men in Black (MiB), beschermt de aarde tegen 'het afval van het heelal'.
Lid zijn van het MiB-team is geen glamoureuze job. Integendeel, om lid te worden moet je volledig breken met je verleden, je vrienden, je familie en zelfs je vingerafdrukken. Bovendien moet je het bestaan van buitenaardse wezen verborgen houden voor de gewone mensen.
Men in Black, elke zondag in Webcameraden

Pokémon
In de fantastische wereld van Pokémon, krijgen kinderen de kans om zelf een Pokémon-trainer te worden, en alleen de beste kunnen later echte Pokémon-meesters worden. Dat is ook de droom van de jonge held, Ash Ketchum. Om een groot Pokémon-trainer te worden, moet Ash zoveel mogelijk wilde Pokémon-strijders zien te vangen. Een moeilijke opdracht daar iedere Pokémon uitermate bekwaam is en over speciale krachten beschikt. Om er één te vangen, moet Ash hem eerst uitdagen voor een duel met één van zijn eigen Pokémons.
Als Ash het spel correct speelt, zal de wilde Pokémon in een Pokémon bal worden opgesloten, en zal hij automatisch deel uitmaken van het team van Ash. Professor Oak, een leider in alles wat met Pokémon te maken heeft, duidt Pikachu aan als handlanger van Ash. Pikachu is een elektrische Pokémon met shockerende krachten. De speciale band tussen Pikachu en Ash helpt hen bij het slagen in hun opdrachten.
Pokémon: elke zaterdag en zondag in Webcameraden

Totally Spies
Denk glamour, mode en spionage en je krijgt 'Totally Spies'! Sam, Alex en Clover zijn 3 normale schoolmeisjes die denken dat ze in hun droomhuis belanden! Niets is minder waar. Ze wonen boven een ondergrondse afdeling van de geheime dienst. Om de veiligheid te bewaren en een lek te verhinderen worden ze aangenomen als 'special agents'.
Sam, Alex en Clover zijn 3 pittige meiden met lef, die weerstand bieden aan een hoop schurken. Maar dat neemt niet weg dat ze niet meer piekeren over welke schoenen ze moeten dragen
Totally Spies, elke zondag op VT4!

Godzilla
Godzilla is een avonturenreeks waarin de mensheid het opneemt tegen een nieuwe generatie reuzenmonsters. Nadat Dr. Nick Tatopoulos heeft geholpen bij het verslaan van het monster Godzilla, lijkt het leven in de stad opnieuw normaal te worden. Of toch bijna… want tijdens het opruimen van een tunnel vindt Nick het pas uitgekomen jong van Godzilla. Tot zijn verbazing, is het dier niet vijandelijk, hij ziet de professor als vaderfiguur.
Samen met een aantal collega's bestudeert Nick niet alleen de generatie van Godzilla maar ook allerhande andere monsters die overal ter wereld verschijnen en de mensen terroriseren.
Onder leiding van Nick gaat het onderzoeksteam HEAT elke aflevering opnieuw op monsterjacht.
En die zijn erg verschillend: reptielachtige, buitenaardse, vliegende, zwemmende, elektrische en giftige monsters, je ziet ze allemaal in Godzilla!
Godzilla, elke zaterdagochtend in Webcameraden

Jumanji
Deze avontuurlijke tekenfilm is gebaseerd op de film Jumanji met Robin Williams. Twee kinderen, Judy en Peter helpen hun vriend Alan om een 25-jaar oude vloek van het mysterieuze spelbord "Jumanji" ongedaan te maken. Ze leven hierbij in twee werelden: die van hun eigen huis en die van de fantasierijke jungle van Jumanji.
Judy, Peter en Alan beleven samen de gekste en spannendste avonturen waardoor ze vaak in gevaarlijke situaties terecht komen.
Jumanji, elke zaterdag en zondag in Webcameraden

Jackie Chan Adventures
In het echte leven is Jackie Chan een grote filmster. Jarenlange training zorgde voor uitzonderlijke reflexen en in zijn films doet hij al zijn stunts zelf. Maar Jackie is ook een gewone, vriendelijke jongen die in staat is om ongewone dingen te realiseren. Ook aan de animatiereeks Jackie Chan Adventures, werkte filmlegende Jackie Chan mee. Hij zorgde voor de stem van, uiteraard, Jackie Chan!
Jackie Chan Adventures, elke zaterdag en zondag in Webcameraden
Bron : VT 4
http://www.vt4.be

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers