10 jaar 'Nooit Meer Slapen' met Femke van der Laan en Lotje IJzermans

zondag 7 januari 2024

'Nooit Meer Slapen' viert dit jaar een bijzondere mijlpaal – het programma bestaat namelijk 10 jaar! In het kader van dit jubileum zal er een speciale aflevering worden uitgezonden.

Femke van der Laan en Lotje IJzermans slaan de handen ineen voor een duo-presentatie op locatie, live vanuit de Tolhuistuin in Amsterdam Noord.


Sinds Femke van der Laan in 2022 het stokje overnam van Pieter van der Wielen, heeft zij ruim 250 boeiende gesprekken gevoerd met gasten uit de kunst, cultuur en actualiteit. Dat doet ze maar liefst vier keer per week, in het holst van de nacht op NPO Radio1 (ook te beluisteren als podcast). Op dat nachtelijke tijdstip krijgen de gesprekken een bijzondere lading, in de kleine uurtjes heb je immers vaak de beste gesprekken. Nasrdin Char tot Carry Slee van Babs Gons tot Adriaan van Dis, ze waren allemaal te gast bij 'Nooit Meer Slapen'.

Voor deze feestelijke jubileumuitzending verlegt 'Nooit Meer Slapen' haar gebruikelijke setting naar de sfeervolle Tolhuistuin. Hier verwelkomen Femke van der Laan en Lotje IJzermans niet één, maar twee bijzondere gasten: film- en programmamaker Martin Koolhoven en dichter Ellen Deckwitz. Samen zullen zij spreken over hun werk, de kracht van cultuur en de betovering van de nacht.

De komende periode duikt 'Nooit Meer Slapen' via de VPRO sociale mediakanalen in de meest inspirerende citaten uit 10 jaar 'Nooit Meer Slapen'. Een terugblik op de hoogtepunten en inzichten die het programma gedurende een decennium heeft voortgebracht.

'Nooit Meer Slapen'
'Nooit Meer Slapen' is hét nachtelijke cultuurprogramma van de VPRO op NPO Radio 1 waarin elke werkdag een uur lang - van middernacht tot 01.00 uur - een inspirerende gast uit de kunst, cultuur of actualiteit wordt geïnterviewd over werk én leven. In de nacht voer je nu eenmaal de beste gesprekken. 'Nooit Meer Slapen' is ook te beluisteren als podcast.

'Nooit Meer Slapen', maandag 8 januari (24.00 – 01.00 uur ) te beluisteren bij de VPRO op NPO Radio1, via NPO Luister en de podcastplatforms.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Net5 logo

Gaby en Jerry vertrekken met hun twee zoontjes in een iets te oude camper naar Spanje, op zoek naar een plek om een camping te starten. Hun Hollandse huis en haard hebben ze verkocht, maar ze hebben nog geen idee waar ze terecht zullen komen. Onderweg beleven ze spannende momenten, zoals wanneer ze bijna aangehouden worden door de politie en de camper in brand vliegt. Zullen ze hun droomplek nog wel vinden?

'Het Roer Om', om 21.20 uur op NET 5.

Dossiers