Portret van het kerkkoor Schola Cantorum in 'Kruispunt'

zaterdag 10 februari 2024
Foto: © KRO-NCRV 2020

'Als er niet gezongen wordt blijft het stil'. Onder dat motto wordt in Den Bosch gevierd dat in de Sint-Janskathedraal al 750 jaar koorzang klinkt.

Regisseur Hans Borgman maakte de film ‘Schola’, een liefdevol portret van het kerkkoor Schola Cantorum, verbonden aan de Bossche Sint-Janskathedraal. Het koor staat in een traditie van 750 jaar koorzang in de kathedraal, een bijzonder jubileum dat in Den Bosch uitgebreid wordt gevierd.


De film volgt zangers tijdens repetities en thuis en gaat kijken bij de jeugdopleiding waar wekelijks tientallen kinderen zingen. De schitterende muziek, zeker als die klinkt in de monumentale kathedraal geeft een verbinding met het hogere, maar kan ook niet-gelovigen raken tot in hun ziel.

'Kruispunt: Portret van het kerkkoor Schola Cantorum', zondag 11 februari om 17.10 uur bij KRO-NCRV op NPO 2.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo STAR Channel logo

Voor de artsen en verpleegkundigen op de spoedafdeling in Chicago Med is geen enkele dag hetzelfde. Ze slaan zich doorheen de chaos om hun patiŽnten tegen elke prijs te helpen. Na een verkeersongeval staat de spoedeisende hulp al snel vol patiŽnten. Een arts komt Charles bekend voor en Archer raakt vlak voor zijn niertransplantatie aan het twijfelen.

'Chicago Med', om 21.00 uur op STAR Channel.

Dossiers