'Dijkstra en Evenblij Ter Plekke' vanuit poppodium De PIT in Terneuzen

zaterdag 16 september 2023
Foto: BNNVARA - © Annemieke van der Togt 2021

Het NPO Radio 1-programma Dijkstra & Evenblij Ter Plekke zendt aanstaande zondagavond uit vanuit poppodium De PIT in Terneuzen.

Daar praten presentatoren Erik Dijkstra en Frank Evenblij onder meer over de scheur in de Westerscheldetunnel, de onmisbare verbinding voor Zeeuws-Vlamingen met de rest van het land. Twee neuzen met daarvóór de letters T, E en R staan sinds een paar jaar op het Stadhuisplein. Een geslaagde woordgrap en positieve aandacht of een aanfluiting? Ze vragen het de Terneuzenaren.


Ook gaat het over de gloednieuwe ‘Skaeve huse’ in Terneuzen. Dat zijn containerwoningen op een afgelegen plek voor mensen die veel overlast geven. Verder: wat maakt de lokale jazzclub ‘Porgy & Bess’ tot zo’n legendarische plek? Schrijver Frank van Pamelen over ‘De Vliegende Hollander’, een mythisch verhaal met wortels in Terneuzen. We proeven de beste kermisvlaaien uit de omliggende dorpen en krijgen een spoedcursus Zeeuws-Vlaamse dialecten van Renske Berckmoes en Maikel Harte. Zanger-gitarist Laurens Joensen, geboren en getogen in Terneuzen, verzorgt de live muziek.

'Dijkstra & Evenblij', tussen 20.20 en 22.00 uur bij BNNVARA op NPO Radio 1.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

SBS6 Kleurt Oranje

Wilfred Genee, Johan Derksen en Renť van der Gijp geven elke dag hun kijk op het EK en de actualiteit. Met wisselende, terugkerende gasten aan tafel en aan de bar, blikt het trio terug op de EK-wedstrijden en bespreekt het zaken die Nederland die dag bezighouden.

'Vandaag Inside Oranje', om 22.55 uur op SBS6.

Dossiers