NPO Radio 1-bus week lang bij het asielzoekerscentrum in Utrecht

zondag 17 september 2023
Foto: © NTR/PowNed 2021

In de week van 18 september staat de gele bus van het NPO Radio 1-programma '5 Dagen' (NTR/PowNed) met presentatoren Ajouad El Miloudi en Mirthe van der Drift bij het asielzoekerscentrum op de Joseph Haydnlaan in Utrecht.

De opvang van asielzoekers is een belangrijk thema bij de komende Tweede Kamerverkiezingen. De gele bus van '5 Dagen' staat daarom de hele week bij het asielzoekerscentrum op de Joseph Haydnlaan in Utrecht, om een uniek inkijkje te geven in het wonen en werken op een azc. Elke dag is een andere medewerker van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) te gast in de bus en zijn reportages met azc-bewoners en buurtbewoners te horen.


Maandag is Jurgen Poot te gast. Als locatiemanager van het azc in Utrecht weet hij alles over het reilen en zeilen op het asielzoekerscentrum. Op dinsdag vertelt Caroline Rombouts over wat er komt kijken bij de opvang van alleenstaande minderjarige vluchtelingen (AMV), waarin zij gespecialiseerd is. Woensdag is Yuta de Regt te gast. Ze werkt als programmabegeleider in het azc en bereidt bewoners voor op een mogelijke toekomst in Nederland. Donderdag zijn teamleider bewonerslogistiek Stephan van der Meij en regievoerder Leendert Kampman te gast. Zij zijn verantwoordelijk voor de instroom en uitstroom van asielzoekers. Vrijdag staat in het teken van het draagvlak in de omgeving. COA-medewerker Emma Weits en buurtbewoners vertellen over het azc als deel van de wijk.

'5 Dagen' live vanuit het asielzoekerscentrum op de Joseph Haydnlaan in Utrecht. Maandag 18 september, dinsdag 19 september, woensdag 20 september, donderdag 21 september en vrijdag 22 september van 20.00 tot 20.30 uur op NPO Radio 1.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo SBS6 logo

Frits, Ad, Henny, Edwin en Estavana zijn in Nepal, waar de groep van de ene verbazing in de ander valt. De reisleidster heeft geregeld dat de mannen gaan 'riksja rijden' door het drukke centrum van Kathmandu. Het verkeer is chaotisch en Frits krijgt een botsing. Tijdens een klankschaalsessie krijgt Estavana de slappe lach en valt Ad in slaap. Samen praten ze over het unieke karakter van Ad en wat hij heeft meegekregen van zijn ouders. Als de groep een openbare lijkverbranding bezoekt, krijgt Estavana het te kwaad.

'Beter Laat Dan Nooit', om 20.30 uur bij SBS6.

Dossiers