Het Verboden Woord 'misschien' is in anderhalf uur spelen al 4 keer gezegd

maandag 22 mei 2023
Foto: Qmusic - © DPG Media 2023

Tijdens de ochtendshow van Mattie Valk en Marieke Elsinga is Het Verboden Woord 'misschien' binnen anderhalf uur al vier keer gezegd. Qmusic heeft dus al 2.000 aan oplettende luisteraars weggegeven.

Deze week speelt de radiozender 'Het Verboden Woord', waarbij dj's een woord de hele week niet uit mogen spreken. Doen ze dat wel, dan kost dat de radiozender €500 per keer. Dat blijkt geen eenvoudige opgave. Mattie zei in de eerste anderhalf uur al drie keer het woord misschien. Marieke deed ook een duit in het zakje en liet zich het woord één keer ontglippen.


Nóg een keer
Tijdens een winmoment vroeg een licht wanhopige Mattie bovendien aan Marieke of zij 'het gesprek misschien even af wilde maken', waarna hij stevig baalde. Maar hij kwam er goed vanaf. In de spelregels staat namelijk dat winmomenten uitgesloten zijn. Nieuwslezers, bellers en studiogasten zijn overigens ook uitgezonderd van deelname en ook liedjes en reclames tellen niet mee.

'Misschien' even niet zeggen
Door middel van AI is de afgelopen tijd een groot deel van alle uitzendingen beluisterd en geanalyseerd op de meest gebruikte woorden door de dj's. Uit deze woorden is een selectie gemaakt en de luisteraars kozen voor het woord 'misschien'. Als een dj per ongeluk toch dit Verboden Woord uitspreekt, kunnen luisteraars dit melden via de rode knop in de Qmusic-app. Uit deze oplettende luisteraars wordt random iemand gekozen die 500 euro wint. Ondertussen houdt Qmusic een 'Wall of Fame' en een 'Wall of Shame' bij, van de dj's die het spel het beste en het slechtst spelen.

Wall of Shame:
Mattie - 3 keer
Marieke - 1 keer

'Het Verboden Woord' wordt tot en met vrijdag 26 mei 18.00 uur gespeeld op Qmusic.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers