Nieuwe aflevering van 'Tijl in het voetspoor van Richard Wagner'

dinsdag 2 april 2024
Foto: © AVROTROS 2024

Tijl Beckand reist door het leven en werk van de beroemde 19e eeuwse componist Richard Wagner. Hij vertelt Wagners bijzondere levensverhaal, hoe hij een belangrijk vernieuwer was van de muziek in zijn tijd en hoe zijn muziek invloed heeft gehad op het ontstaan van de filmmuziek.

Tijl reist naar Luzern en bezoekt het Graceland van de 19e eeuw: het Duitse Bayreuth. Hier bouwt Richard Wagner zijn eigen muziektempel, het Festspielhaus, waar alleen zijn muziek zal klinken. Ook gaat in Bayreuth het meesterwerk van Wagner, Der Ring des Nibelungen, in première. Na ruim twintig jaar werken is dit vijftien uur durende spektakel, over hele goden en halfgoden, eindelijk klaar en beleeft een wereldpremière. De laatste twee delen van de Ring staan centraal: Siegfried en Götterdämmerung.


'Tijl in het voetspoor van Richard Wagner', woensdag 3 april om 20.30 uur bij AVROTROS op NPO 2.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo RTL 4 logo RTL4 logo

Jacobien en Arjen zijn gespannen en emotioneel over de eerste Italiaanse schoolreis van dochter Fleuri. Maaike en Bart komen na een lange reis eindelijk aan bij hun nieuwe huis in Spanje. Aadje en Richard gaan op promotietour om nieuwe opdrachten binnen te slepen. Caroline heeft alle spullen opnieuw ingepakt en arriveert in Italië, terwijl even verderop Debbie en Vincenzo zullen moeten zijn.


'Daar Gaan Ze Weer', om 22.40 uur op RTL 4.

Dossiers