NPO Radio 1-bus van '5 Dagen' live bij Paasvuur Ommen op Tweede Paasdag

zondag 31 maart 2024
Foto: © NTR/PowNed 2021

Op maandag 1 april reist de gele bus van het NPO Radio 1-programma '5 Dagen' (NTR/PowNed) met presentator Jo van Egmond naar Ommen, voor een livebeleving van het paasvuur.

Verslaggever ter plekke is Mirthe van der Drift.


Al tientallen jaren brandt in Ommen op Paasmaandag het paasvuur. Ondanks dat er tegenwoordig steeds meer regels bij komen kijken, is het ook dit jaar weer vaste prik.

Op Tweede Paasdag parkeert de gele NPO Radio 1-bus naast het paasvuur in Ommen, om deze traditie live mee te maken. Tijdens de uitzending zal het paasvuur worden aangestoken. Johan Dankelman is voorzitter van de Gemienschop van Oll Ommer, een vereniging met als doel om tradities en gebruiken in Ommen in leven te houden. Hij schuift aan in de gele bus om te vertellen over deze traditie.

Verslaggever Mirthe van der Drift gaat in de ochtend mee eiertikken, een lokale traditie die inmiddels tot immaterieel erfgoed is uitgeroepen.

'5 Dagen' live over het Paasvuur vanuit Ommen. Maandag 1 april, van 20.00 tot 20.30 uur op NPO Radio 1.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo RTL 4 logo RTL4 logo

Jacobien en Arjen zijn gespannen en emotioneel over de eerste Italiaanse schoolreis van dochter Fleuri. Maaike en Bart komen na een lange reis eindelijk aan bij hun nieuwe huis in Spanje. Aadje en Richard gaan op promotietour om nieuwe opdrachten binnen te slepen. Caroline heeft alle spullen opnieuw ingepakt en arriveert in Italië, terwijl even verderop Debbie en Vincenzo zullen moeten zijn.


'Daar Gaan Ze Weer', om 22.40 uur op RTL 4.

Dossiers