3FM viert Songfestival met EuropapaParty en EuropaParade

zaterdag 4 mei 2024
Foto: © 3FM NPO

3FM maakt zich klaar voor het Eurovisie Songfestival met de EuropaParade en een knallende EuropapaParty. 3FM-dj's Jamie en Olivier hebben hun luisteraars uitgenodigd om samen in Bitterzoet de tweede halve finale van het Songfestival te kijken, waar onze nieuwe superster Joost Klein zijn volledige Europapa-act voor het eerst laat zien.

Luisteraars maken tot en met woensdag 8 mei kans op de állerlaatste kaarten voor de VoorAan EuropapaParty. In aanloop naar de halve finale viert 3FM de beste muziek uit Europa ooit gemaakt tijdens de 3FM EuropaParade. De lijst, samengesteld door 3FM-dj’s, is te horen tussen 07.00 en 21.00 uur op 3FM.

Het werd landelijk nieuws: 3FM-dj’s Jamie Reuter en Olivier Bakker startten een actie om Joost Klein naar het Eurovisie Songfestival te krijgen. Ze verzamelden handtekeningen, bedachten een campagne en hingen een spandoek op bij de ingang van het Media Park. “Zijn naam is Klein, maar zijn droom is groot”, inmiddels weten we dat Joost Klein op donderdag 9 mei in de tweede halve finale van het Songfestival staat!

Daarom aan Jamie en Olivier de eer om samen met een selecte groep luisteraars en Joost-fans de tweede halve finale met het optreden van Joost Klein op een groot scherm te bekijken in Bitterzoet in Amsterdam. Het belooft een groot Songfestivalfeest te worden tijdens de VoorAan EuropapaParty. Tussen 21.00 en 00.00 uur houden Jamie en Olivier de luisteraars thuis op de hoogte van de EuropapaParty en natuurlijk het optreden van Joost Klein tijdens het Songfestival.

Laatste kaarten EuropapaParty
Luisteraars maken van vrijdag 3 tot en met woensdag 8 mei nog kans op de laatste kaarten voor de VoorAan EuropapaParty. Horen zij het ticketalarm op 3FM, dan is het zaak zo snel mogelijk te appen naar de studio en zo kans te maken op de kaarten. Op donderdag 9 mei is de EuropapaParty in Bitterzoet live te volgen op 3FM en de online kanalen van 3FM. Zo is er voor de thuisblijvers een 3FM Songfestival Bingokaart om af te strepen tijdens het Eurovisie Songfestival.

EuropaParade op 3FM
Om in de stemming te komen voor de tweede halve finale van het Songfestival viert 3FM de beste muziek uit Europa ooit gemaakt met de 3FM EuropaParade. Op donderdag 9 mei hoor je tussen 07.00 en 21.00 uur een feestelijke hitlijst met muziek uit landen die meedoen aan het Eurovisie Songfestival, gekozen door de 3FM dj’s. Denk aan Eurovisieknallers van Måneskin, ABBA, Duncan Laurence en S10. Maar ook andere Europese helden als Stromae en Daft Punk. Natuurlijk mag Neerlans trots niet ontbreken, met De Jeugd van Tegenwoordig tot Son Mieux en uiteraard… Joost! De lijst is te horen op 3FM, 3FM.nl en via de gratis NPO Luister-app.
ratio         

Mis niets van Joost Klein
Wie geen genoeg krijgt van het Songfestival-avontuur van Joost Klein kan álles over Joost, Europapa en het Songfestival vinden op 3FM.nl/joost. 3FM houdt een liveblog bij met de laatste updates over Joost Klein en het Songfestival. Ook het laatste nieuws over de repetities, zijn optreden tijdens de tweede halve finale, de tussenstand bij de bookmakers en meer is te vinden op de pagina. 3FM-dj Sophie Hijlkema doet tijdens het Songfestival live verslag van alle ontwikkelingen in Malmö. Uiteraard is ook alles rondom de VoorAan EuropapaParty terug te vinden en telt 3FM vol spanning af naar het Songfestival. Ga naar 3FM.nl/joost voor meer informatie.


TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Net5 logo

Miranda Priestly is de gevreesde en meedogenloze hoofdredactrice van het magazine Runway. Haar stemmingswisselingen maken of kraken carriŤres. Ze wil van het blad dť modebijbel maken en niets of niemand zal haar tegenhouden. Ze verslijt dan ook de ene assistente na de andere. Andy Sachs, een onzeker plattelandsmeisje, probeert zich in deze meedogenloze modewereld staande te houden terwijl de veeleisende Miranda het ene bevel na het andere op haar afvuurt.

'The Devil Wears Prada', film uit 2006 met oa. Meryl Streep, om 22.45 uur op Net5.

Dossiers