'5 Dagen' donderdag vanuit Serooskerke en vrijdag vanuit Oostburg

dinsdag 9 juli 2024
Foto: © NTR/PowNed 2021

De hele week is het NPO Radio 1-programma '5 Dagen' (NTR/PowNed) te gast in diverse plaatsen in Zeeland. De provincie staat voor grote uitdagingen om de huisartsenzorg voor alle inwoners beschikbaar te houden.

Woensdag is er geen uitzending i.v.m. de voorbeschouwing op Nederland-Engeland.


Donderdag staat de gele '5 Dagen'-bus, met presentator Jo van Egmond, bij de praktijk van Daan Goedegebure in Serooskerke. Hij studeerde in Groningen maar koos ervoor om zijn boeltje te pakken en huisarts te worden in Zeeland.

Vrijdag staat de bus in Oostburg. Presentator Ajouad El Miloudi gaat daar in gesprek met oud-huisarts Bert Schulte. Hij is de drijvende kracht achter een plan om ervoor te zorgen dat ook in de toekomst de huisarts in Zeeuws-Vlaanderen beschikbaar blijft.

Zeeland verdubbelt in de zomermaanden qua inwoneraantal door de vele vakantiegangers die de provincie weten te vinden. Ondertussen staat de huisartsenzorg door het verdwijnen van huisartsenposten en artsen die met pensioen gaan onder druk. Met speciale speciale projecten hopen zorgorganisaties en artsen het tij te keren en dat lijkt zijn vruchten af te werpen.

'5 Dagen', donderdag 11 en vrijdag 12 juli van 20.00 tot 20.30 uur, live op NPO Radio 1.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Oranjezomer' - Hélène Hendriks (SBS6)

Elke werkdag bespreekt Hélène Hendriks de actualiteit en de sportzomer vanuit het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam, de havenstad waar op 12 augustus de Tour de France voor vrouwen van start gaat. Onder andere Jack van Gelder en Rutger Castricum zijn de weekgasten, terwijl de gezellige aanschuifbar weer klaarstaat voor meer bekende gezichten.

'De Oranjezomer', om 21.30 uur op SBS6.

Dossiers