'5 Dagen' over familiebedrijven als motor van de economie

zondag 12 mei 2024
Foto: © NTR/PowNed 2021

De gele bus van het NPO Radio 1-programma '5 Dagen' (NTR/PowNed) met presentatoren Ajouad El Miloudi en Mirthe van der Drift reist een week lang door Nederland. Vijf persoonlijke verhalen over verleden, heden en toekomst van familiebedrijven in Nederland.

Nederland telt zo’n 300 duizend familiebedrijven en dat is bijna 70 procent van het totale aantal bedrijven in ons land. Voor de BV Nederland zijn de familiebedrijven van groot belang. Wie zijn deze ondernemers en waarin verschillen ze van bedrijven die niet in handen zijn van familie?


Maandag is '5 Dagen' te gast in Burgers’ Zoo in Arnhem. Directeur Alex van Hooff is de vierde generatie Van Hooff die de leiding heeft over het park en groeide op in de dierentuin.

Dinsdag vertelt Victoria Ruijs over haar leven en ambities. Zij volgde haar vader op bij theater en hotel Figi in Zeist. In het hotel logeerden beroemdheden als de Amerikaanse president Eisenhower, maar ook leden van het Koninklijk Huis.

Woensdag parkeert de bus bij Neyenrode Business University in Breukelen waar hoogleraar familiebedrijven Roberto Flören doceert. Menig familiebedrijf gaat bij hem te rade voor advies.

Donderdag staat de bus in Valkenswaard. Hier praat '5 Dagen' met Tijn van Elderen, die met zijn familiebedrijf Brabantia al vier generaties niet meer weg te denken is uit de Nederlandse keukens en badkamers.

Vrijdag wordt de week afgesloten bij de bierbrouwerij van de familie Swinkels in Lieshout. Gijs Swinkels is een van de directieleden van dit familiebedrijf dat inmiddels al ruim 300 jaar bier produceert.

'5 Dagen' over familiebedrijven.  Maandag 13 mei t/m vrijdag 17 mei van 20.00 tot 20.30 uur op NPO Radio 1.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Net5 logo

Miranda Priestly is de gevreesde en meedogenloze hoofdredactrice van het magazine Runway. Haar stemmingswisselingen maken of kraken carriŤres. Ze wil van het blad dť modebijbel maken en niets of niemand zal haar tegenhouden. Ze verslijt dan ook de ene assistente na de andere. Andy Sachs, een onzeker plattelandsmeisje, probeert zich in deze meedogenloze modewereld staande te houden terwijl de veeleisende Miranda het ene bevel na het andere op haar afvuurt.

'The Devil Wears Prada', film uit 2006 met oa. Meryl Streep, om 22.45 uur op Net5.

Dossiers