Dit hoor je zaterdag in 'Spijkers met Koppen' op NPO Radio 2

vrijdag 9 februari 2024
Foto: BNNVARA - © Linda Stulic 2020

Wat is er waar van de bochel van Rigoletto? In een nieuwe theatervoorstelling doet operazangers Francis van Broekhuizen een boekje open over alle roddels en verhalen achter de schermen in de operawereld.

Crisis, impasse, toneelspel? Hoe omschrijf je de huidige staat van de politieke formatie? UvA-politicoloog Armèn Hakverdian bekijkt de laatste ontwikkelingen met een zeer kritische blik.


Je er ‘met een jantje van leiden vanaf maken’ is een gevleugelde uitdrukking, maar weinig mensen kennen het echte verhaal van Jan van Leiden, de kroegbaas die koning van een religieuze stadsstaat werd. Gelukkig is er nu een opera, geschreven door Serge van Veggel. Mohammed Mohandis is 38 jaar, Tweede Kamerlid voor GroenLinks-PvdA en haalde vorige week voor het eerst zijn zwemdiploma, samen met zijn 10-jarige dochter. Vader en dochter schuiven aan om erover te vertellen.

De crème de la crème van het Nederlandse cabarettalent staat zaterdagavond in de finale van het Leids Cabaret Festival, maar eerst schuiven de finalisten Said El Hassnaoui, Tim Kroezen en David Linszen bij 'Spijkers' aan. De Leidse schrijfster Aisha Dutrieux bracht deze week een nietsverhullende autobiografische roman uit over het seksuele misbruik door haar oom. Ze vertelt over haar boek bij 'Spijkers'. De subcultuur leeft al jaren underground, maar wordt steeds populairder: het showworstelen. De 24-jarig Julia Suijkerbuijk is de ongekroonde koningin van de sport en vertelt bij 'Spijkers' hoe ze dat is geworden.

Het cabaret is in handen van Vera van Zelm, Kiki Schippers en Aron Elstak. Teun van den Elzen is er met de column.

'Spijkers met Koppen', zaterdag 10 februari tussen 12.00 en 14.00 uur bij BNNVARA op NPO Radio 2.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

VPRO Logo V3

Louis blikt terug op zijn allereerste documentaires, waarin hij steevast op zoek ging naar ongewone figuren, die door hun vaak controversiële overtuigingen aan de rand van de samenleving stonden. Zo trekt hij opnieuw naar Mike Cain, die zich in de jaren negentig besloot te bewapenen voor een onafwendbare oorlog tegen de overheid. Denkt hij twintig jaar later nog steeds hetzelfde? En wat is er gekomen van Lamb en Lynx, van de beruchte nationalistische popgroep Prussian Blue?

'Louis Theroux: Life on the Edge', om 22.05 uur bij de VPRO op NPO 3.

Dossiers