Amerikaanse musical hit 'Grease Live!' bij RTL 8

donderdag 21 juli 2016

De film 'Grease' ging in 1978 wereldwijd in première. Begin dit jaar werd het verhaal in een vernieuwde en spectaculaire musicaluitvoering in één take live uitgezonden op één van de grootste Amerikaanse televisiezenders.

Op vrijdag 22 juli is het 'Grease Live!'-spektakel exclusief te zien bij RTL 8. De swingende musical speelt zich af in een prachtig decor op het studioterrein van Warner Bros. en werd geregistreerd door maar liefst 44 camera's. Te zien zijn grote Amerikaanse sterren als Julianne Hough (Sandy Olsen), Aaron Tveit (Danny Zuko), Vanessa Hudgens (Betty Rizzo) en Carly Rae Jepsen (Frenchy). In Amerika zaten maar liefst 14.6 miljoen mensen aan de buis gekluisterd en de reacties waren lovend.


Het idee voor 'Grease Live!' werd geboren na de successen van 'The Sound Of Music Live' en 'Peter Pan Live'. De drie uur durende nieuwe uitvoering van ‘Grease’ speelde zich grotendeels buiten af, waardoor veel mensen getuige waren van dit bijzondere event. De klassieke liedjes uit de oorspronkelijke musical worden afgewisseld met muziek uit de filmversie uit 1978 én speciaal voor het event geschreven nummers. Zo opent singer-songwriter Jessie J. de show met de hit 'Grease is the word' en neemt ze de kijker al zingend, via een backstage tour mee naar de buiten set. Daar blijkt dat improvisatie nodig is, wanneer de regen met bakken uit de lucht komt vallen.

De musical vertelt een moderne versie van het romantische verhaal over de degelijke Sandy Olsen en de charmante Danny Zuko. Na een zomerse romance komen zij elkaar plotseling tegen op school. Sandy kent Danny als een romantische en lieve jongen, maar op school staat hij bekend als een stoere vrouwenverslinder. De imago's botsen maar ergens is de liefde nog steeds aanwezig.

'Grease Live!', vrijdag 22 juli om 20.30 uur bij RTL 8.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo NPO 3 logo

Eind jaren 80 vocht Freddie Mercury in het geheim tegen aids, een ziekte die honderdduizenden mensen het leven kostte en homofobie rechtvaardigde. Opmerkelijk: in de jaren na zijn dood werd de publieke houding tegenover homoseksualiteit sneller dan ooit vrijer. Deze biografie bevat het eerste grote interview met Freddie's zus Kashmira Bulsara en gesprekken met de sterren van het Freddie Mercury Tribute Concert van 20 april 1992 in het Wembley Stadium in Londen. Dit is het verhaal van een tragedie die gezorgd heeft dat levensbelangrijke gesprekken die uit den boze waren, eindelijk toch gevoerd konden worden. M.m.v. Roger Daltrey, Lisa Stansfield, Paul Young, Harvey Goldsmith e.a.

'Freddie: The Final Act', om 21.15 uur bij de NTR op NPO 3.

Dossiers