'Andermans Veren' eert 95-jarige Drs. P

zondag 17 augustus 2014

Heinz Hermann Polzer, alias Drs. P, wordt zondag 24 augustus 95 jaar en 'Andermans Veren' staat uitgebreid stil bij die mijlpaal.

Kick van der Veer presenteert een reeks portretten over Drs. P, als onderdeel van de zomerserie van het AVRO-radioprogramma. De portretten zijn elke werkdag rond 11.30 uur te horen op Radio5 Nostalgia.


Schrijver, dichter, cabaretier en zanger Drs. P, geboren op 24 augustus 1919, heeft het Nederlands verrijkt met prachtige taalvondsten en schreef vele verhalen, dichtbundels en liedjes. Zijn nummers Dodenrit en Veerpont (Heen en weer) zijn klassiekers. Om het werk en het leven van Drs. P te vieren, heeft 'Andermans Veren'-presentator Kick van der Veer uitgebreid gesproken met dichter Michèl de Jong en schrijver Cees van der Pluijm. Zij hebben de laatste jaren veel met Heinz Polzer samengewerkt en zijn goed bevriend met de taalkunstenaar, die vanwege zijn gezondheid in een zorgcentrum is opgenomen.

Van maandag 18 tot en met vrijdag 22 augustus staat in elke aflevering van 'Andermans Veren' een ander aspect van het leven van Drs. P centraal, zoals zijn optredens, zijn manier van componeren en zelfs zijn tijd in de gevangenis in de Tweede Wereldoorlog. Dit alles gelardeerd met opnames van de meester zelf.

Op http://www.avro.nl/andermansveren vindt u meer extra’s over Drs. P, zoals het laatste deel van het profiel dat niet op Radio5 Nostalgia wordt uitgezonden.

'Andermans Veren', vanaf maandag 18 augustus om 11.30 uur bij de AVRO op Radio 5.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo STAR Channel logo

Voor de artsen en verpleegkundigen op de spoedafdeling in Chicago Med is geen enkele dag hetzelfde. Ze slaan zich doorheen de chaos om hun patiŽnten tegen elke prijs te helpen. Na een verkeersongeval staat de spoedeisende hulp al snel vol patiŽnten. Een arts komt Charles bekend voor en Archer raakt vlak voor zijn niertransplantatie aan het twijfelen.

'Chicago Med', om 21.00 uur op STAR Channel.

Dossiers