André Kuipers, Henny Huisman en Bobbi Eden te gast in een nieuw seizoen EO-programma 'De Kist'

zaterdag 13 januari 2024
Foto: © Evangelische Omroep 2024

Het nieuwe seizoen van het EO-programma 'De Kist' wordt afgetrapt door André Kuipers. In 2024 is het twintig jaar geleden dat de astronaut zijn Delta-Missie maakte.

Deze elf dagen in de ruimte hebben zijn blik op de aarde voor altijd veranderd, vertelt hij in 'De Kist'. EO-presentator Kefah Allush ontvangt naast André Kuipers ook William Rutten, Bobbi Eden, Henny Huisman, Evelien de Bruijn, Glen Faria, Saskia Noort en Lucille Werner.


William Rutten doet mee aan 'De Kist' om een document voor zijn twee zoons na te laten. Bobbi Eden is open over hoe ze door een hersenvliesontsteking tweemaal bijna is overleden. Ook vertelt ze over haar recente confrontatie met de dood. Henny Huisman deelt meer over hoe hij een slechte uitslag kreeg en de artsen vertelden dat hij nierkanker had. Evelien doet een boekje open over haar onrustige jeugd. Ze denkt dat dit best wat gespreksstof op gaat leveren met haar ouders. Toch denkt Evelien dat ze klaar is om alles op tafel, de kist, te gooien.

Persoonlijke verhalen
In 'De Kist' voert Kefah open en échte gesprekken met zijn gasten over leven en dood. Het gaat niet alleen over het overlijden van anderen, hij laat zijn gasten ook nadenken over hun eigen dood. Allush: 'Ik spreek acht hele verschillende mensen, die me allemaal, stuk voor stuk en elk op eigen wijze, wisten te raken met hun persoonlijke verhaal. Elk verhaal was openhartig en intiem. Mooi om dit programma weer te maken.'

Podcast
Alle afleveringen worden na de uitzending ook aangeboden als podcast en zijn te beluisteren op eo.nl/podcast en via de gratis NPO Luister-app.

Overzicht gasten
Zondag 14 januari – André Kuipers
Zondag 21 januari – William Rutten
Zondag 28 januari – Bobbi Eden
Zondag 4 februari – Henny Huisman
Zondag 11 februari – Evelien de Bruijn
Zondag 18 februari – Glen Faria
Zondag 25 februari – Saskia Noort
Zondag 3 maart – Lucille Werner

Het nieuwe seizoen van 'De Kist' start op zondag 14 januari en is wekelijks te zien rond 23.35 uur bij de EO op NPO 2.

DOSSIER: Voorjaar 2024: alle plannen, alle zenders (NL)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'We Gaan er Allemaal Aan (zelfs Valerio Zeno)' (PowNed)

Valerio onderzoekt hoe reëel de dreiging van een nucleaire oorlog is. En vooral: als er een nucleair conflict ontstaat, hoe groot is dan de kans dat we er als mensheid aangaan? Wat blijkt? Zelfs tijdens de Cubacrisis in 1962 stond de wereld er beter voor dan nu. Een beperkt regionaal nucleair conflict kan al ons einde betekenen. Toch lijkt het alsof we vergeten zijn hoe angstaanjagend die wapens zijn. Valerio praat met wetenschappers, strategisch analisten en algeheel orakel Maarten van Rossem over verfrissende onderwerpen als de nucleaire winter, de doemsdagklok, failed states en het geheim van Volkel. En ja, er mag ook gelachen worden.

'We Gaan Er Allemaal Aan', om 21.30 uur bij PowNed op NPO 3.

Dossiers