Nieuw programma 'Stand van Nederland: Generatie Europa' bij Omroep WNL

zondag 14 april 2024

'Stand van Nederland' gaat Europa in! 'Stand van Nederland: Generatie Europa' is een spin-off van 'Stand van Nederland: Generatie Next'. Binnenkort te zien bij Omroep WNL.

Het is een journalistiek programma waarin vorm en inhoud elkaar aanvullen, maar vooral waarbij de kijker de rest van de EU een stuk beter leert kennen in aanloop naar de verkiezingen voor het Europees Parlement. In de uitzendingen ontmoeten we millennials uit andere EU-landen en hebben we met hen gesprekken over onze verschillen én overeenkomsten - zoals je die ook op reis kunt hebben. Waar blijken wij uiteindelijk meester in te zijn en wat kunnen we juist van hen leren? Zes landen, met per aflevering een hoofdvraag die past bij het onderwerp waar de presentator zich in kan vinden. We draaien op kenmerkende locaties voor het land, zoals in Ierland dat één van de welvarendste landen binnen de EU is, maar waar tegelijkertijd de huizencrisis hoogtij viert.


Ook gaan we naar Frankrijk waar ontvolking een steeds urgenter thema wordt op de politieke agenda en zakken we af naar Italië waar de arbeidsmarkt in niets lijkt op die van ons. Zo kennen ze daar geen officieel minimumloon en geen bijstandsuitkering. Kortom, dit nieuwe programma geeft je een heel ander beeld van landen waar wij normaal gesproken alleen als vakantieganger of als expat te vinden zijn. Dit is 'Stand van Nederland: Generatie Europa'.

'Stand van Nederland: Generatie Europa', vanaf donderdag 25 april wekelijks te zien om 21.05 uur op NPO 2.

DOSSIER: Voorjaar 2024: alle plannen, alle zenders (NL)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Doorblader onze nieuwsberichten en kom alle nieuwtjes uit televisieland te weten!

Dossiers