Beleef de nazomer met de 'Kattukse' kustbewoners in 'Typisch Katwijk'

zondag 2 september 2018

Katwijk aan Zee, het bekende vissersdorp aan de Zuid-Hollandse kust, vormt het eerste, zomerse decor van de nieuwe 'Typisch'-reeks in het najaar.

Ooit voer hier de grootste vissersvloot van ons land. En ook al is Katwijk allang niet meer het vissersdorp van weleer, toch blijven veel dingen zoals ze als zo lang zijn. 'Typisch Katwijk' duikt drie weken in het alledaags leven van bijzondere mensen in Nederlandse wijken en buurten. De 12-delige serie is vanaf maandag 3 september te zien om 19.20 uur op NPO 2.


In de 12-delige serie 'Typisch Katwijk' volgt de camera een aantal markante Katwijkers in hun leven. Zoals de 93-jarige Huig, die met een echte Hollandse maaltijd langsgaat bij zijn buurvrouw, die het ook moeilijk heeft na het overlijden van haar man. Garnalenvisser Cees wacht ongeduldig op de start van het garnalenseizoen. Het is voor hem dé manier om te ontsnappen aan de huishoudelijke taken van zus Katrien, met wie hij al jaren samen woont. Volkszanger Jeroen van Katwijk probeert met de hulp van zijn vader én manager André, eindelijk door te breken met een heuse hit. En de propere dames van ’t oudste wijkje van Katwijk, de Rooije buurt, voeren een dagelijks gevecht om hun witte wasgoed te beschermen tegen de meeuwen. De hoofdrolspelers van de 'Typisch'-series zijn ook online te volgen op Facebook (@TypischOnline2018) en Instagram (typischonline).

Aflevering 1
In de eerste aflevering maken we kennis met volkszanger Jeroen, die nu eindelijk wil doorbreken. Want zo bekend als Katwijk is, dat wil Jeroen ook wel. Meneer Tjon is de enige Chinees die in de Katwijkse loempiafabriek werkt. Hij werkt er al 20 jaar, maar er is eigenlijk geen collega die iets weet van hem. En terwijl Co en Ton zelf rondkomen van 70 euro per week, zijn ze hun eigen voedselbank begonnen om andere gezinnen te helpen.

'Typisch'-reeks
Na de succesvolle start van 'Typisch' in de eerste vijf maanden van dit jaar, geven EO en BNNVARA ook nu weer afwisselend invulling aan deze docu-serie. Later dit najaar gaat de EO naar de Bloemenbuurt in Amersfoort en het Arnhemse Klarendal.

'Typisch Katwijk', vanaf 3 september van maandag t/m donderdag om 19.20 uur op NPO 2.

DOSSIER: Najaar 2018: alle plannen, alle zenders! (NL)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Net5 logo

5 augustus 2010. De goud- en kopermijn in het Chileense Copiapó stort in en 33 mijnwerkers komen vast te zitten op zo'n 700 meter onder de aardbodem. Het is het begin van een ware overlevingsstrijd, terwijl er boven met man en macht wordt gewerkt om de mijnwerkers zo snel mogelijk te bevrijden. Buiten de mijn bouwt de zus van een van de mijnwerkers een 'kamp van de hoop', voor de families van 'de 33'.

'The 33', om 22.20 uur op Net5.

Dossiers