Belle Perez, Snollebollekes en Jan Biggel eerste namen Foute Party 2023

dinsdag 27 december 2022
Foto: © Qmusic 2022

Op Qmusic wordt op dit moment afgeteld naar het nieuwe jaar met '120 Uur Fout'. Om dat te vieren zijn de eerste namen voor de Foute Party aangekondigd. Op vrijdag 23 en zaterdag 24 juni 2023 gaan onder anderen Snollebollekes, Belle Perez en Jan Biggel zorgen dat het dak van de Brabanthallen in Den Bosch eraf gaat.

De regerend koning van de foute muziek is Snollebollekes. Het nummer 'Links Rechts' heeft al vier keer de 'Foute 1500', de hitlijst met beste foute hits, aangevoerd en is daarmee recordhouder. Ook de hits 'Vrouwkes' en 'Springen Nondeju' zullen de Brabanthallen in zijn voegen laten kraken. Ook de Belgische Belle Perez is geen onbekende in de 'Foute 1500'. Haar hits 'Que Viva La Vida' en 'El Mundo Bailando' staan al jaren in de hitlijst. De derde artiest is tevens de nieuwkomer. Jan Biggel kwam vorig jaar als tweede hoogste binnenkomer binnen op nummer 35 in de 'Foute 1500' met 'Ons Moeder Zeej Nog'.


Foute Party
Direct na de oprichting van Qmusic in 2005 introduceerde de feelgood-zender het Foute Uur, met nummers waarop iedereen meezingt of -danst. Al snel vond de eerste Foute Party plaats in de toenmalige kantine van de radiozender. In 2008 verhuisde het feest naar de Brabanthallen, waar het uitgroeide tot een jaarlijks festijn met 40.000 bezoekers en artiesten van wereldformaat. Onder anderen Peter Andre, ToyBox, 5ive, Rednex, Cascada en een scala aan Nederlandse artiesten traden er al op. Juni is traditiegetrouw de Foute Maand, met als klap op de vuurpijl de 'Foute 1500', die samengesteld wordt door de luisteraars.

Kaarten voor de Foute Party zijn via de site en in de app van de radiozender te koop.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers