Bert Haandrikman telt op radio en online af naar het Eurovisie Songfestival

dinsdag 27 april 2021

MAX radio-dj Bert Haandrikman is sinds begin jaren 80 groot fan van het Eurovisie Songfestival en telt daarom vanaf woensdag 28 april af naar het grote liedjesfestijn, dat in de week van 18 t/m 22 mei plaatsvindt in Rotterdam.

Dit doet hij in zijn NPO Radio 5-programma 'Goeiededag Haandrikman!', maar ook via maxvandaag.nl en de socialmediakanalen van het radioprogramma.


Vanaf woensdag 28 april behandelt Bert Haandrikman in zijn ochtendshow 'Goeiedag Haandrikman!' dagelijks het laatste Songfestivalnieuws en draait hij elke dag een echte Songfestivalplaat. Op MAX Vandaag licht hij de Songfestivalnummers die hem het meest zijn bijgebleven toe in een videoreeks.

Hij vertelt meer over het nummer en vooral waarom hij het zo'n bijzonder lied vindt. In één van de video’s komt bijvoorbeeld het nummer Ein bißchen Frieden voorbij, waar de Duitse Nicole in 1982 het Eurovisie Songfestival mee wint. Mede door dit nummer is Bert groot fan geworden van het liedjesfestijn. De platen die Bert bespreekt in de video’s worden ook door hem gedraaid in zijn radioprogramma.

Naast fan, is Bert ook een echte Songfestivalverzamelaar. Hij verzamelt alles wat te maken heeft met het festival. Op de socialmediakanalen van 'Goeiededag Haandrikman!' laat hij in een vijfdelige videoserie een aantal topstukken zien.

'Goeiedag Haandrikman!'
Bert Haandrikman loopt de zon tegemoet en presenteert elke werkdag zijn ochtendshow 'Goeiedag Haandrikman!' op NPO Radio 5. Met het laatste nieuws en verrassende verhalen. In het muziekspel Vroeger of Later maken luisteraars kans op mooie prijzen en persoonlijke spullen uit het huis van Haandrikman. Verder: De grootste verjaardagskalender van Nederland - met daarop alle vrienden van de show-, De brievenbus en natuurlijk veel lekkere muziek.

'Goeiedag Haandrikman!', elke werkdag tussen 6.00 en 9.00 uur bij Omroep MAX op NPO Radio 5.

DOSSIER: Eurovisie Songfestival 2020 in Rotterdam

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Net5 logo

Miranda Priestly is de gevreesde en meedogenloze hoofdredactrice van het magazine Runway. Haar stemmingswisselingen maken of kraken carriŤres. Ze wil van het blad dť modebijbel maken en niets of niemand zal haar tegenhouden. Ze verslijt dan ook de ene assistente na de andere. Andy Sachs, een onzeker plattelandsmeisje, probeert zich in deze meedogenloze modewereld staande te houden terwijl de veeleisende Miranda het ene bevel na het andere op haar afvuurt.

'The Devil Wears Prada', film uit 2006 met oa. Meryl Streep, om 22.45 uur op Net5.

Dossiers