MAX viert het songfestival op tv, radio én online

zondag 16 mei 2021

Het komt steeds dichterbij; van 17 tot en met 21 mei is Rotterdam in de ban van het Eurovisie Songfestival. In deze periode strijken ook de MAX-programma's 'Tijd voor MAX' en 'Lunch Lekker met Daniel Dekker' neer in Rotterdam - op en rond de ss Rotterdam - voor een serie live-uitzendingen, waarin volop aandacht is voor het liedjesfestijn.

'Tijd voor MAX' installeert zich van 17 t/m 21 mei pal naast het bekende schip de ss Rotterdam. Bij goed weer zullen de uitzendingen in de buitenlucht plaatsvinden. Het programma zal onder meer bestaan uit gesprekken met gasten en optredens van artiesten, allemaal met een connectie met het songfestival. En bijzonder: Esther Hart, bekend van haar songfestivaldeelname in 2003, is de betreffende week de reporter van dienst. Zij zal verslag doen van verschillende activiteiten m.b.t. het songfestival. Optredens zijn er van Marlayne Sahupala, Franklin Brown & Maxine, Sandra Kim, Frizzle Sizzle en Keiino. Deze oud-deelnemers worden allemaal begeleid door de Marcel Fisser Band.


'Lunch Lekker met Daniel Dekker' strijkt van 17 t/m 21 mei neer in Rotterdam. Daniel Dekker ontvangt elke dag een oud-deelnemer van het songfestival als co-host! Dit zullen onder meer Ruth Jacott, OG3NE en Douwe Bob zijn. En niemand minder dan 'Mister Songfestival' Johnny Logan schuift dinsdag 18 mei aan in de studio. Bert Haandrikman schuift elke dag aan om het laatste nieuws rondom het songfestival door te nemen en te kijken naar de polls en de bookmakers.

Naast fan, is Bert ook een echte songfestivalverzamelaar. Hij verzamelt alles wat te maken heeft met het festival. Op de socialmediakanalen van Goeiededag Haandrikman! laat hij in een vijfdelige videoserie een aantal topstukken zien. Op MAX Vandaag licht hij de songfestivalnummers die hem het meest zijn bijgebleven toe in een videoreeks. Hij vertelt meer over het nummer en vooral waarom hij het zo'n bijzonder lied vindt.

'Tijd voor MAX'
Van 17 t/m 21 mei
Om 17.10 uur op NPO 1
Presentatie: Martine van Os en Sybrand Niessen (Carrie ten Napel op vrijdag)

'Lunch Lekker met Daniel Dekker'
Van 17 t/m 21 mei
Tussen 12.00 en 14.00 uur op NPO Radio 5
Presentatie: Daniel Dekker

DOSSIER: Eurovisie Songfestival 2020 in Rotterdam

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Bed & Breakfast' (foto: © Omroep MAX 2020)

Marieke en Gert hebben een vooroorlogse boerderij in Zeeland verbouwd tot een hedendaags onderkomen met een aantal B&B-kamers. Daarna ontvangen Silvia en Walther de gasten in hun pittoreske dorpje. Zij hebben twee bijzondere kamers waar een hoop te zien valt. Als laatste mogen Ageeth en John de gasten hun bed and breakfast laten zien aan de Loosdrechtse Plassen.

'Bed & Breakfast', om 20.35 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers