Boerin Janine, boer Jouke en boer Rob hebben het eerste keuzemoment

zaterdag 2 april 2022
Foto: © KRO-NCRV 2018

Op de boerderijen is dag twee van de logeerweek aangebroken en dat betekent het eerste keuzemoment voor boerin Janine, boer Jouke en boer Rob. De boeren hebben nog een paar uur om hun beste beentje voor te zetten voordat Yvon het erf op komt lopen met de vraag wie de boerderij moet gaan verlaten.

De logé(e)s hunkeren op hun beurt naar persoonlijke aandacht.


Na het vertrek van Margriet zijn bij boer Hans Annette en Dinie nog over. Hans wil van ze weten waarom ze naar hem hebben geschreven en hoe ze toekomst met hem zien. En de dames hebben wat vragen over de manier van communiceren van Hans. Hij snapt dat ze hem af en toe te kort door de bocht vinden en doet er alles aan om dit te veranderen.

Bij boer Evert was Cora uit de melkput gelopen. Het werd haar even wat te veel. Ze vindt het moeilijk dat ze met z’n drieën proberen het hart van Evert te veroveren. 'Maar ik ga opnieuw beginnen, ik wil hem ook niet te laten lopen', vertelt ze. Terwijl Nans en Cora boodschappen doen, helpt Maud Evert met de geboorte van een kalfje.

Boer Rob leert zijn dames snoeien. Het is echt een vak. En hij wil graag weten van ze weten welke voor- en nadelen zij zien van de plek waar hij woont en werkt. En op hun beurt dagen Wendy, Silvia en Sonja Rob uit om hen ook persoonlijke vragen te stellen. Wat wil hij van ze weten? Waar gaat hij straks zijn keuze op baseren? Alleen op zijn gevoel?

Bij boerin Janine is het erg gezellig. Ze verdeelt haar tijd goed tussen de drie heren en het met elkaar werken op de boerderij bevalt haar wel. Om nu al een keuze te moeten maken wie de boerderij gaat verlaten is dan ook enorm lastig. Ze vindt het een grote stap om de mannen te vragen alles voor haar op te geven.

Boer Jouke heeft zijn logees weer aan het werk gezet op de boerderij. Het geeft Jouke de kans de vrouwen één voor één langs te gaan. Hij is nieuwsgierig naar hoe gehecht ze zijn aan hun familie en plek en of ze heimwee zullen krijgen. Karlijn, Marion en Lotte voelen zich erg welkom bij Jouke. Unaniem geven ze aan graag te willen blijven.

'Boer zoekt Vrouw', zondag 3 april om 20.25 uur bij KRO-NCRV op NPO 1.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers